Madrid regio neemt maatregelen om verspreiding coronavirus te stoppen

Madrid regio neemt maatregelen om verspreiding coronavirus te stoppen
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Madrid regio wil koste wat kost een nieuwe regionale of lokale noodtoestand in de regio waar ook de hoofdstad van Spanje te vinden is voorkomen. En dat willen de regionale autoriteiten doen door nieuwe maatregelen te nemen in 37 conflictueuze districten in en buiten de hoofdstad waar de meeste corona besmettingen geregistreerd worden. 

De komende 14 dagen zullen de inwoners van de Madrileense wijken Fuenlabrada, Humanes, Getafe, Moraleja de Enmedio, Parla, San Sebastián de los Reyes en Alcobendas te maken krijgen met restricties van bewegingen. Dit is slechts een van de corona-maatregelen die vrijdag na een vertraging van 48 uur bekend werden gemaakt door de regiopremier Isabel Díaza Ayuso.

In 37 districten in Madrid is sprake van meer dan 1.000 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners. Het merendeel daarvan bevindt zich in de hoofdstad van Spanje maar er zijn ook districten in randsteden waar veel besmettingen zijn. De aangekondigde maatregelen gaan op maandag in, dus pas na het weekend wat ertoe kan leiden dat veel mensen wellicht deze districten verlaten om naar andere regio’s te gaan.

Aanstaande maandag zal Ayuso ook een gesprek hebben met de premier van Spanje Pedro Sánchez met wie ze, zo meldt ze op vrijdag, een goede verstandhouding heeft. Maar feit is dat Ayuso al maanden klaagt over de houding van Sánchez en de centrale regering. Tijdens de noodtoestand was hetgeen de centrale regering deed niet goed en zou de regionale overheid het veel beter kunnen doen. Maar nu de autonome overheid van de Madrid regio de taak heeft om maatregelen te nemen wordt vreemd genoeg de hulp gevraagd van de centrale regering en zegt de regio dat ze het alleen niet aan kunnen.

De inwoners van bepaalde districten die te maken krijgen met de restricties mogen die wijken alleen voor bepaalde redenen verlaten. Men mag niet meer bijeen komen met meer dan 6 personen terwijl overal de capaciteit wordt teruggebracht tot 50%. Verder wil men in slechts één week tijd maar liefst één miljoen sneltest gaan uitvoeren, iets wat gedaan moet worden bij de medische centra in de wijken waar steen en been geklaagd wordt over het gebrek van personeel, materialen en coördinatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.