Minder Ryanair vluchten naar/uit Spanje in oktober vanwege dalende vraag

Minder Ryanair vluchten naar Spanje in oktober vanwege dalende vraag
Beeld: Ryanair

Minder Ryanair vluchten naar/uit Spanje in oktober vanwege dalende vraag

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ryanair heeft aangekondigd naast minder te gaan vliegen in september ook in oktober niet 50% maar 40% van de vluchten aan te bieden. Ryanair wil wel vliegen maar er is volgens de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij geen vraag naar vliegtuigstoelen. Mede vanwege de steeds strenger wordende restricties wat betreft het reizen naar andere landen heeft Ryanair besloten het aantal vluchten dus naast september ook in oktober te verminderen.

Ryanair blijft voorlopig ondanks het oranje Nederlandse reisadvies en rode Belgische reisadvies voor Spanje gewoon naar en vanuit Spanje vliegen naar Nederlandse en Belgische vliegvelden. 

Eerder maakte Ryanair al bekend in september 20% minder te gaan vliegen en nu zal de budget vlieger ook in oktober nog maar 40% van de vluchten met als begin/eindbestemming Spanje gaan uitvoeren. 

Ryanair probeerde de vliegtuigen naar en vanuit Spanje nog te vullen met acties zoals stoelen voor 5 euro maar vanwege de negatieve reisadviezen vanuit o.a. Nederland en België is dat niet gelukt. 

Dat wil niet zeggen dat er toch nog passagiers zijn die naar Spanje vliegen of vanuit Spanje naar België en Nederland. Dat kan voor zowel zakelijke doeleinden zijn maar ook privé. 

Daarom zal Ryanair in september en oktober blijven vliegen naar in principe dezelfde bestemmingen maar met minder vluchten per week. Wat er vanaf november gaat gebeuren wanneer het winterschema in gaat is nu nog onbekend.

Ga naar de inhoud