Duitse zweefvlieger moet noodlanding maken na botsing met vliegende gier in Huesca

Duitse zweefvlieger moet noodlanding maken na botsing met vliegende gier in Huesca
Beeld: Freepik

Duitse zweefvlieger moet noodlanding maken na botsing met vliegende gier in Huesca

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Afgelopen vrijdag kwam een Duitse zweefvlieger in botsing met een gier. De vogel kwam terecht in de koorden van de man, waarna die zich verplicht zag een noodlanding te maken. De Duitse toerist maakte het er zonder kleerscheuren vanaf, net zoals de geschrokken gier overigens.

Een Duitse zweefvlieger was zich van geen kwaad bewust, toen hij vrijdag in de buurt van Bisaurri in de provincie Huesca boven de bergen vloog. Rond iets voor één uur ’s middags bevond de man zich in de Piedras Blancas zone, een plek waar veel zweefvliegers hun geliefde sport beoefenen. De man, 56 jaar oude, had een bedrijf ingehuurd om hem naar de startplek te brengen, een plateau op een hoogte van 2.140 meter.

Kort na het opstijgen, zag de man een groep gieren door de lucht cirkelen. Een van de gieren vloog zijn richting uit, en de man kon het dier niet ontwijken. De gier kwam met zijn vleugels in de koorden van de vlieger vast te zitten, een situatie die heel even heel slecht leek te kunnen aflopen.

Toch slaagde de man er in op 100 meter hoogte zijn noodparachute te activeren en veilig op de grond terecht te komen. De aanwezigheid van gieren bij Piedras Blancas is volgens de boswachters niet uitzonderlijk, gezien er ook veel vee graast over de bergflanken.

Toen de boswachter op de plek van de noodlanding aankwam, had de gier zich al uit zijn koorden bevrijd. Gelukkig was ook het dier zelf niet gewond. De boswachters brachten de Duitse man terug naar zijn hotel in Castejón de Sos, vanwaar zijn echtgenote de man door een verrekijker een noodlanding had zien maken. De man wist nog mee te geven dat het zijn eerste vakantie in Spanje was, en dat het ook de eerste keer in zijn carrière was dat hij met een vogel in aanvaring kwam. Hij maakte echter ook duidelijk dat hij het vliegen in de toekomst zeker en vast niet zal laten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.