Vijf politieagenten aangehouden in Mérida voor banden met drugshandel

Vijf politieagenten aangehouden in Mérida voor banden met drugshandel
Beeld: 123rf

Vijf politieagenten aangehouden in Mérida voor banden met drugshandel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BADAJOZ – Vijf agenten van de nationale politie werden aangehouden in Badajoz, op verdenking van banden met criminele organisaties. In totaal werden 22 personen aangehouden die zich schuldig maakten aan de handel in verdovende middelen. Het gaat om de zoveelste operatie in een paar maanden tijd.

De nationale politie geeft in een publiek communiqué aan dat het criminele netwerk uit verschillende takken bestond. Verschillende groepen hielden zich bezig met de groei, de verwerking, behandeling en distributie van Marihuana in de provincie Badajoz.

In totaal werden 22 personen aangehouden en 20 huiszoekingen uitgevoerd. Bovendien werden vier indoor plantages gevonden en ontmanteld, met in totaal meer dan 3.000 planten. Ook werden heel wat materiaal en wagens in beslag genomen.

Het onderzoek, dat nog geheim is, is nog steeds niet afgesloten. De betrokkenheid van meerdere personen wordt dan ook niet uitgesloten. Aan het onderzoek werkt zowel de nationale politie zelf als de Guardia Civil en een interne onderzoeksdienst van de politie mee.

De onderzoekers proberen de banden tussen de agenten betrokken in de drugshandel en de criminele organisaties bloot te leggen. Zeker vijf agenten worden ervan verdacht op de hoogte te zijn van illegale praktijken en zelfs rechtstreeks te zijn betrokken bij de handel. De verantwoordelijke van de regionale overheid benadrukte nog eens “de waarde van de inzet van de Guardia Civil en de politie van Extremadura in haar strijd tegen de drugshandel”. 

Volgens hem heeft die zich naarstig ingezet in de ontmanteling van tientallen plantages, het aanhouden van criminelen en het blootleggen van de drugshandel. De betrokkenheid van een aantal politieagenten in de criminele netwerken zelf is een blamage voor de reputatie van het instituut, maar absoluut niet representatief voor de intensieve strijd van die diensten tegen de drugshandel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.