Meer dan 9.000 pelgrims bij de Maria-dag van het gezin in Torreciudad in Huesca

Meer dan 9.000 pelgrims bij de Maria-dag van het gezin in Torreciudad in Huesca
Beeld: Santuario Torreciudad / Flickr

Meer dan 9.000 pelgrims bij de Maria-dag van het gezin in Torreciudad in Huesca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Op zaterdag 17 september werd in het Mariaheiligdom Torreciudad in de provincie Huesca in Aragón de 30e Maria-dag van het gezin (jornada Mariana de la Familia) georganiseerd. Op deze bijzondere dag in Aragón kwamen meer dan 9.000 pelgrims uit heel Spanje af waarbij onder andere gebeden werd voor een snel einde van de oorlog in Oekraïne.

Torreciudad is de naam van een Mariaheiligdom in de provincie Huesca in Aragón, gebouwd door Josemaría Escrivá, de stichter van het Opus Dei. Dit heiligdom werd op 7 juli 1975 ingewijd onder de titel van Onze-Lieve-Vrouw van Torreciudad (Nuestra Señora de los Ángeles). Toewijding aan Maria onder de titel Maagd van Torreciudad zou teruggaan tot de elfde eeuw.

Mocht je al eens op de A-138 weg tussen Barbastro/Graus en Ainsa op de grens tussen de Ribagorza en Sobrarbe streken hebben gereden, dan heb je ongetwijfeld het enorme gebouw van Torreciudad gezien. Het Mariaheiligdom staat opvallend hoog boven het stuwmeer Pantano del Grado en is niet te missen vanaf de weg. 

Op zaterdag 17 september 2022 werd de Maria-dag van het gezin gevierd wat alweer de 30e editie was. Deze feestdag biedt gezinnen uit alle breedtegraden een feestelijke bedevaart onder de bescherming van de Maagd Maria. Dit jaar waren er meer dan 9.000 pelgrims vanuit heel Spanje maar hoofdzakelijk Aragón naar Torreciudad gekomen om kerk missen bij te wonen en om een gezellige familiedag te hebben.

  • jornada1
  • jornada2
  • jornada3
  • jornada4
  • jornada5
Ga naar de inhoud