Hogesnelheidstrein staat stil na aanrijding met wild zwijn in Spanje

Ouigo
Beeld: Ouigo

Hogesnelheidstrein staat stil na aanrijding met wild zwijn in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nadat een hogesnelheidstrein van de Franse budgetmaatschappij Ouigo het station van Lleida in Catalonië had verlaten, botste deze in volle vaart op een wild zwijn dat het speciale treinspoor overstak. Het gevolg was dat geen enkele andere trein meer kon rijden op het traject Barcelona-Madrid en dat er een vertraging was van meer dan vier uur. 

De aanrijding met het wilde zwijn gebeurde op het traject Barcelona-Madrid, op dit moment het enige traject dat de Franse budgetmaatschappij Ouigo uitvoert in Spanje. De impact van het wilde zwijn zorgde ervoor dat de remmen van de hogesnelheidstrein geblokkeerd raakten en niet meer correct functioneerden. Aan boord waren honderden passagiers die meer dan 4 uur vertraging opliepen.

Uiteindelijk werd besloten de beschadigde Ouigo-trein naar het station van Zaragoza te slepen. Daar konden de passagiers overstappen op een andere wachtende trein om de reis voort te zetten naar Madrid. Ondertussen konden andere treinen van het Spaanse AVE en Avlo tijdelijk geen gebruik maken van het spoor. Niemand raakte gewond bij de aanrijding met de ‘jabalí’. Het dier heeft de aanrijding niet overleefd.

Ga naar de inhoud