Search
menu
Search

Jongen die grootmoeder mist brengt speciale bejaarden telefoon op de markt

Jongen die grootmoeder mist brengt speciale bejaarden telefoon op de markt
Beeld: maximiliana / web

Jongen die grootmoeder mist brengt speciale bejaarden telefoon op de markt

Voor de Spaanse ingenieur Jorge Terreu (24) zou zijn Erasmus-ervaring grote gevolgen hebben. Toen de jongen een semester in Frankrijk ging studeren, maakte hij zich zorgen om zijn grootmoeder. Hij maakte een eenvoudige smartphone die voor haar gebruiksvriendelijk was. Ondertussen zijn er meer dan 1.500 modellen verkocht in Spanje, Europa en Zuid-Amerika.

Het is het lot van vele grootouders vandaag de dag. Hun kleinkinderen reizen de wereld af, en als ze niet mee zijn met de nieuwste technologie leidt dat vaak tot minder contact. Voordat Jorge Terreu op Erasmus vertrok naar het Franse Lyon, vond hij daarom een eenvoudige smartphone uit voor zijn oma Maximiliana. Vier jaar later staat de jongeman dankzij dat idee op de Forbes lijst van de invloedrijkste jongeren onder de 30 jaar.

Terreu maakte de eerste telefoon gewoon op zijn kamer. Hij ontwierp een eenvoudige software en installeerde die op een willekeurige telefoon. De jongeman doopte de technologie Maximiliana, net als zijn grootmoeder. Vanaf oktober 2020 was de software beschikbaar voor 29,90 euro per maand. De telefoon neemt automatisch telefoongesprekken op, legt de hoorn neer en is voorzien van een GPS die de bewegingen van de gebruiker monitort. Bij een noodgeval hoef je slechts twee keer te schudden, zodat de telefoon de ingestelde contactpersoon opbelt. Op het startscherm zie je de gezichten van familieleden.

In drie jaar tijd heeft het bedrijf 1.500 klanten gemaakt. Ondertussen zijn er 7 personen in dienst van Terreu. De gemiddelde leeftijd van de klanten ligt boven de 80 jaar. Als je zelf interesse hebt om je grootmoeder of vader met deze technologie te helpen, vind je hier meer info.

Ga naar de inhoud