El Clásico tussen Madrid en Barcelona uitgesteld

Oeps ... foto ontbreekt!

El Clásico tussen Madrid en Barcelona uitgesteld

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – El Clásico ofwel de klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona in de Spaanse competitie is uitgesteld. Het Comité de Competición heeft dit vanwege de problemen en onlusten in Barcelona besloten. De klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid moest gespeeld worden op zaterdag 26 oktober om 13 uur.

Omdat men de veiligheid niet kan waarborgen en men niet wil dat deze wedstrijd die door een half miljard mensen wereldwijd bekeken wordt terwijl de separatisten dit sportevenement kunnen gebruiken om te manifesteren tegen Spanje en voor afscheiding etc. Daarnaast staat voor 26 oktober in Barcelona een grote manifestatie gepland waar men alle politieagenten voor nodig zal hebben.

De El Clásico is nu uitgesteld en zal niet 26 oktober maar op 18 december gespeeld worden in het Camp Nou voetbalstadion van FC Barcelona. Deze beslissing druist in tegen de wens van de La Liga competitie en de voorzitter Javier Tebas.

Enkele dagen geleden werd het idee geopperd om de wedstrijd op zaterdag 26 oktober niet te spelen in Barcelona in het Camp Nou stadion maar in Madrid in het Santiago Bernabeu stadion van Real Madrid. De uitwedstrijd zou dan in Barcelona gespeeld worden wanneer de rust is teruggekeerd in Catalonië.

De fans van de klassieker en een van de belangrijkste en meest bekeken voetbalwedstrijden ter wereld moeten dus langer wachten om het duel tussen de aartsrivalen te zien.

Ga naar de inhoud