El Clásico tussen Madrid en Barcelona uitgesteld

El Clásico tussen Madrid en Barcelona uitgesteld
Beeld: Archieffoto

El Clásico tussen Madrid en Barcelona uitgesteld

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – El Clásico ofwel de klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona in de Spaanse competitie is uitgesteld. Het Comité de Competición heeft dit vanwege de problemen en onlusten in Barcelona besloten. De klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid moest gespeeld worden op zaterdag 26 oktober om 13 uur.

Omdat men de veiligheid niet kan waarborgen en men niet wil dat deze wedstrijd die door een half miljard mensen wereldwijd bekeken wordt terwijl de separatisten dit sportevenement kunnen gebruiken om te manifesteren tegen Spanje en voor afscheiding etc. Daarnaast staat voor 26 oktober in Barcelona een grote manifestatie gepland waar men alle politieagenten voor nodig zal hebben.

De El Clásico is nu uitgesteld en zal niet 26 oktober maar op 18 december gespeeld worden in het Camp Nou voetbalstadion van FC Barcelona. Deze beslissing druist in tegen de wens van de La Liga competitie en de voorzitter Javier Tebas.

Enkele dagen geleden werd het idee geopperd om de wedstrijd op zaterdag 26 oktober niet te spelen in Barcelona in het Camp Nou stadion maar in Madrid in het Santiago Bernabeu stadion van Real Madrid. De uitwedstrijd zou dan in Barcelona gespeeld worden wanneer de rust is teruggekeerd in Catalonië.

De fans van de klassieker en een van de belangrijkste en meest bekeken voetbalwedstrijden ter wereld moeten dus langer wachten om het duel tussen de aartsrivalen te zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.