skip to Main Content
El Clásico tussen Madrid en Barcelona uitgesteld
Archieffoto

El Clásico tussen Madrid en Barcelona uitgesteld

VOETBAL – El Clásico ofwel de klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona in de Spaanse competitie is uitgesteld. Het Comité de Competición heeft dit vanwege de problemen en onlusten in Barcelona besloten. De klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid moest gespeeld worden op zaterdag 26 oktober om 13 uur.

Omdat men de veiligheid niet kan waarborgen en men niet wil dat deze wedstrijd die door een half miljard mensen wereldwijd bekeken wordt terwijl de separatisten dit sportevenement kunnen gebruiken om te manifesteren tegen Spanje en voor afscheiding etc. Daarnaast staat voor 26 oktober in Barcelona een grote manifestatie gepland waar men alle politieagenten voor nodig zal hebben.

De El Clásico is nu uitgesteld en zal niet 26 oktober maar op 18 december gespeeld worden in het Camp Nou voetbalstadion van FC Barcelona. Deze beslissing druist in tegen de wens van de La Liga competitie en de voorzitter Javier Tebas.

Enkele dagen geleden werd het idee geopperd om de wedstrijd op zaterdag 26 oktober niet te spelen in Barcelona in het Camp Nou stadion maar in Madrid in het Santiago Bernabeu stadion van Real Madrid. De uitwedstrijd zou dan in Barcelona gespeeld worden wanneer de rust is teruggekeerd in Catalonië.

De fans van de klassieker en een van de belangrijkste en meest bekeken voetbalwedstrijden ter wereld moeten dus langer wachten om het duel tussen de aartsrivalen te zien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Dank u Catalanen! Mijn geschenk voor mijn 65 en mijn op pensioenstelling was de wedstrijd FCB – Real. Vliegtuigtickets worden niet geruild, appartement wordt niet terugbetaald. Tickets in december? Geen goesting meer, bedankt Catalanen maar besef dat jullie wel allemaal in eigen vlees aan het snijden zijn….

  1. Een citytrip naar Barcelona is ook zonder voetbal echt wel de moeite waard en met een beetje geluk kan je zelfs genieten van een spectaculair politieoptreden. Blijf wel uit de buurt want zo te zien kloppen die mannen op alles dat beweegt.

   1. Afwachten hoe spectaculair jij het nog vind wanneer die gemaskerde bende voor jouw deur de boel stukslaan en alles in brand steken of je krijgt bakstenen of zuur tegen je snuiter gegooid. Dáár kloppen de politiediensten op en terecht!!!!!!!!!!!!
    Maar zoals steeds plaats jij reacties om te provoceren, dat geeft jou een lekkere ‘kick’

    1. Het is een kleine groep tuig dat avond aan avond de boel verziekt.
     Opper Torra kon niet anders dan het geweld ook te veroordelen, daar waar die dat eerder nog naliet. Ze moeten veel harder afstand nemen van dit tuig dat puur en alleen uit is op rellen en dit als een mooi excuus ziet.
     Ik zal niet snel de beelden vergeten van de man die met zijn kind op de arm, hopeloos en ogen vol angst rondliep en alleen maar wilde vluchten.
     Dat tuig moet zich schamen en Miel, de politie ramt echt niet er zo maar op los, als ze jou met chemische middelen, stenen en glas bekogelen, blijf jij dan rustig staan en blijf je vriendelijk? Denk toch van niet.
     Hulde voor die agenten die letterlijk dagelijks hun leven wagen om de groep randdebielen nog enigszins tegen te houden.

     1. Inderdaad Juan74. Ik las dat er tussen dat tuig zelfs Duitsers, Nederlanders, Fransen en Engelsen zich bevinden…lekker een uitlaatklep voor hun tijdens vakantie?

 2. Belachelijk beslissing.
  Draai de wedstrijden inderdaad gewoon om. Eerst in Madrid en dan in Barcelona.
  Maar ja, daar zullen de Catalenen het wel niet mee eens zijn want kunnen ze hun punt niet maken.
  Overigens reden te meer om het juist wél te doen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken