Gemeente Alicante wil pijl en boog gebruiken tegen hangbuikzwijnen

Gemeente Alicante wil pijl en boog gebruiken tegen hangbuikzwijnen
Beeld: Diario Información

Gemeente Alicante wil pijl en boog gebruiken tegen hangbuikzwijnen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Alicante is aan het onderzoeken of ze het jagen op de vietnamese hangbuikzwijnen door middel van pijl en boog gaat toestaan of niet. In de buurt van het kerkhof zijn de laatste maanden veel ‘cerdos vietnamitas’ te vinden en recent is een man door een groot exemplaar aangevallen.

Het is niet ongebruikelijk dat de vietnamese hangbuikzwijnen in dat deel van Alicante op straat rondlopen en voor problemen en gevaarlijke situaties zorgen. Afgelopen maandag werd ‘s morgens vroeg een man aangevallen die op het industrieterrein naast het kerkhof naar zijn werk ging.

Eerder probeerde men in de gemeente al het aantal vietnamese hangbuikzwijnen die vrij rondlopen in de natuur terug te dringen door deze met speciale kooien te vangen maar dat is slechts minimaal gelukt. Daarom denkt de huidige gemeente er nu over na om de ‘cerdos vietnamitas’ te reduceren door middel van ‘tiro con arco’ ofwel pijl en boog. 

De hangbuikzwijnen (cerdos vietnamitas) zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld wilde zwijnen (jabalíes) over het algemeen niet agressief en zijn niet gevaarlijk voor de mens en andere dieren. Normaal gesproken zijn hangbuikzwijnen gewend aan mensen omdat ze als huisdier naar Spanje kwamen. 

Het gevaar ligt erin als de wilde zwijnen en hangbuikzwijnen met elkaar in aanraking gaan komen en er gemixte rassen ontstaan, in Spanje bekend als ‘cerdolíes’ waarbij de slechtste eigenschappen de overhand zullen krijgen en deze zwijnen wel gevaarlijk kunnen zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.