Gemeente Alicante wil pijl en boog gebruiken tegen hangbuikzwijnen

Oeps ... foto ontbreekt!

Gemeente Alicante wil pijl en boog gebruiken tegen hangbuikzwijnen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Alicante is aan het onderzoeken of ze het jagen op de vietnamese hangbuikzwijnen door middel van pijl en boog gaat toestaan of niet. In de buurt van het kerkhof zijn de laatste maanden veel ‘cerdos vietnamitas’ te vinden en recent is een man door een groot exemplaar aangevallen.

Het is niet ongebruikelijk dat de vietnamese hangbuikzwijnen in dat deel van Alicante op straat rondlopen en voor problemen en gevaarlijke situaties zorgen. Afgelopen maandag werd ‘s morgens vroeg een man aangevallen die op het industrieterrein naast het kerkhof naar zijn werk ging.

Eerder probeerde men in de gemeente al het aantal vietnamese hangbuikzwijnen die vrij rondlopen in de natuur terug te dringen door deze met speciale kooien te vangen maar dat is slechts minimaal gelukt. Daarom denkt de huidige gemeente er nu over na om de ‘cerdos vietnamitas’ te reduceren door middel van ‘tiro con arco’ ofwel pijl en boog. 

De hangbuikzwijnen (cerdos vietnamitas) zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld wilde zwijnen (jabalíes) over het algemeen niet agressief en zijn niet gevaarlijk voor de mens en andere dieren. Normaal gesproken zijn hangbuikzwijnen gewend aan mensen omdat ze als huisdier naar Spanje kwamen. 

Het gevaar ligt erin als de wilde zwijnen en hangbuikzwijnen met elkaar in aanraking gaan komen en er gemixte rassen ontstaan, in Spanje bekend als ‘cerdolíes’ waarbij de slechtste eigenschappen de overhand zullen krijgen en deze zwijnen wel gevaarlijk kunnen zijn.

Ga naar de inhoud