Search
menu
Search

Je rijbewijs op de smartphone binnenkort mogelijk in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Je rijbewijs op de smartphone binnenkort mogelijk in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT heeft een nieuwe smartphone app gelanceerd genaamd miDGT waarin het in de toekomst mogelijk is een digitaal rijbewijs mee te dragen. En dat kan makkelijk zijn want mensen vergeten hun rijbewijs nog wel eens en dat kan boetes opleveren van 100 euro of meer. Met miDGT heb je jouw rijbewijs altijd bij de hand want wie laat nou zijn/haar smartphone thuis liggen?

Na de digitale debet- en kredietkaarten en de digitale klantenkaarten van supermarkten, bouwmarkten, meubelzaken en veel meer komt nu ook het digitale rijbewijs (carné de conducir digital). Dat is een legale en digitale versie van je plastic kaartje rijbewijs die de meeste mensen in de portemonnee meedragen.

De miDGT app kan al gedownload worden maar het digitale rijbewijs kan nog niet door iedereen gebruikt worden want het bevindt zich nog in een beta-versie en testfase.

Als de digitalisering zo doorgaat heeft men geen portemonnee meer nodig in de toekomst omdat het betalen ook al via de smartphone kan zoals met Google Pay of Apple Wallet en de digitale debet- en kredietkaarten ook steeds meer gebruikt worden. 

Daarnaast kun je op je smartphone een app zoals Stocard installeren om daar alle klantenkaarten en kortingspassen op een digitale plaats te verzamelen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?