Je rijbewijs op de smartphone binnenkort mogelijk in Spanje

Je rijbewijs op de smartphone binnenkort mogelijk in Spanje
Beeld: Autobild.es

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT heeft een nieuwe smartphone app gelanceerd genaamd miDGT waarin het in de toekomst mogelijk is een digitaal rijbewijs mee te dragen. En dat kan makkelijk zijn want mensen vergeten hun rijbewijs nog wel eens en dat kan boetes opleveren van 100 euro of meer. Met miDGT heb je jouw rijbewijs altijd bij de hand want wie laat nou zijn/haar smartphone thuis liggen?

Na de digitale debet- en kredietkaarten en de digitale klantenkaarten van supermarkten, bouwmarkten, meubelzaken en veel meer komt nu ook het digitale rijbewijs (carné de conducir digital). Dat is een legale en digitale versie van je plastic kaartje rijbewijs die de meeste mensen in de portemonnee meedragen.

De miDGT app kan al gedownload worden maar het digitale rijbewijs kan nog niet door iedereen gebruikt worden want het bevindt zich nog in een beta-versie en testfase.

Als de digitalisering zo doorgaat heeft men geen portemonnee meer nodig in de toekomst omdat het betalen ook al via de smartphone kan zoals met Google Pay of Apple Wallet en de digitale debet- en kredietkaarten ook steeds meer gebruikt worden. 

Daarnaast kun je op je smartphone een app zoals Stocard installeren om daar alle klantenkaarten en kortingspassen op een digitale plaats te verzamelen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

11
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
INCOGNITO

5G zit er aan te komen, en er komen nieuwe batterijen op de markt waardoor je je telefoon nog maar één keer per week hoeft op te laden, dus die twee probleempjes lossen zich in de toekomst vanzelf op.

Leon Elie

Leuk als de afbeelding een vals, vervalst of frauduleus verkregen rijbewijs betreft. Ipv het rijbewijs ( is niet ter plaatse) word je telefoon in beslag genomen. Top!!!!! Zijn ook alle andere gegevens welke in je telefoon staan meteen ter beschikking voor justitie.

Martin

Zoals iemand hier reeds aanhaalde is het inderdaad dikke miserie met het internet in Spanje – althans hier in het zuiden van Catalonië – zelfs de winkels en dergelijke klagen erover hoe traag het is. In de grotere steden zal het wellicht beter gaan maar dat weet ik niet, ik vermijdt de steden. Wat betreft het artikel hier: je moet er maar staan tijdens bvb een politiecontrole met een platte batterij

frankmichel30@yahoo.com

he Martin,

Waar zit jij dan in welk stadje?

Ik heb perfect 4 G snelheid

Eric

@ Eric 2

Eric, je doet iets fout !
Waarschijnlijk de CapsLock (hoofdletters) ingeschakeld.

Eric2

Ja dat is een goeie, het ligt aan mij. Nog nooit dit soort problemen in NL gehad maar het ligt vast aan mij ja

Eric

Goede benadering Leo !

Eric

Er wordt gesteld: ‘wie vergeet zijn smartphone nou’. Datzelfde kan gesteld worden over portemonnaie waarin zich het rijbewijs bevindt.

Sterker nog: zou nog eerder smartphone dan portemonnaie vergeten mee te nemen van huis.

Eric 2

Ik doe niks, maar dan ook niks meer digitaal in dit land. Wat een puinhoop zeg internet en Spaanse apps van bv winkels. Om gek van te worden, heb al meegemaakt dat je bij het aanmelden op een site 2 keer je wachtwoord moest opgeven. De tweede wilde maar niet lukken want: die begon met een hoofdletter en de eerste niet. Hoe verzin je zoiets? Zelfde geld voor alle andere apps van energie tot carrefour tot Le Roy Merlin, werkt voor geen meter.

leo

Dit nieuws stond hier al een tijdje geleden.

Leo

Je kan het zien als en en.
Dat je beiden vergeet is niet waarschijnlijk.
Laat het in Nederland en België ook maar snel ingevoerd worden.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.