Nederland en België hebben reisadvies Catalonië aangepast

Nederland en België hebben reisadvies Catalonië aangepast
Beeld: 123rf

Nederland en België hebben reisadvies Catalonië aangepast

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Nadat eerder Duitsland, Groot Brittannië, de Verenigde Staten en Finland hun reisadviezen voor Catalonië hadden aangepast, hebben ook het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Buitenlandse Zaken van de Belgische Overheid de reisadviezen aangepast voor de Spaanse regio Catalonië. De reden daarvoor zijn de manifestaties en problemen in Catalonië.

Veel landen waaronder de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Frankrijk, Finland en Nederland en België raden de reizigers aan voorzichtig te zijn als ze naar Catalonië reizen. Uiteraard is de reden de situatie die er nu heerst in deze regio, op sommige plaatsen want andere plaatsen zijn volledig rustig. Diverse landen hebben hun reisadviezen op de websites van de ministeries van Buitenlandse Zaken aangepast waaronder nu ook Nederland en België.

Nederland

Op de website nederlandwijd.nl worden de reisadviezen gemeld voor Spanje en dus ook voor Catalonië waarbij deze gewijzigd is op 16 oktober. Zo is er te lezen:

In oktober kunnen er in Catalonië manifestaties, stakingen en blokkades zijn van toegangswegen en bijvoorbeeld het openbaar vervoer en luchthavens. Dit kan reizen in de regio moeilijk maken. Op sommige plekken in de grote steden, zoals o.a. Barcelona, Gerona en Tarragona, vinden confrontaties plaats met de politie. Mijd deze plekken en volg de actualiteiten.

België

Op de website diplomatie-belgium.be worden de reisadviezen voor de Belgen gemeld voor Spanje en dus ook voor Catalonië waarbij deze op 6 september zijn aangepast. Zo is er te lezen:

Naar aanleiding van de uitspraak van het hooggerechtshof mbt tot Catalaanse politici vinden in Barcelona en elders in Catalonië protestacties plaats. Deze hebben reeds geleid tot blokkering van autowegen, treinverbindingen en van de luchthaven van Barcelona. Verscheidene vluchten werden geannuleerd. Wees voorzichtig en tracht uit de buurt van manifestaties te blijven,  volg de instructies van de veiligheidsdiensten en informeer u over de evolutie van de lokale situatie via de media. 

Op vrijdag 18/10 vindt een algemene staking plaats in Catalonië, waardoor overheidsdiensten, publiek transport en werking van de luchthaven nog meer zullen verstoord worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.