skip to Main Content
Vluchten vliegveld Reus-Costa Dorada zomer 2020
Diari de Tarragona

Vluchten vliegveld Reus-Costa Dorada zomer 2020

TARRAGONA – Het vliegveld van Reus aan de Costa Dorada (ook bekend als Barcelona-Reus of Reus-Costa Dorada) staat er nagenoeg verlaten bij gedurende de wintermaanden. Er zijn praktisch geen vluchten en de verbindingen naar Eindhoven of Brussel-Charleroi zijn al enkele jaren geleden geschorst tijdens de wintermaanden. Ryanair zal in de zomer van 2020 weer aanwezig zijn maar Transavia komt niet meer terug.

Volgens de regionale krant komt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia na twee zomers niet meer terug naar het vliegveld van Reus waardoor er geen verbinding meer is met Amsterdam-Schiphol gedurende de zomermaanden 2020.

Ryanair is wel weer van de partij met veel vluchten naar Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland en ook naar België. De vluchten naar het Brussel-Charleroi vliegveld eindigen deze zomer op 26 oktober waarna er volgens de website van Ryanair weer vanaf 31 maart 2020 gevlogen kan worden naar Brussel-Charleroi. Deze vinden daarna plaats op de dinsdag, donderdag en zaterdag.

Ook voor de Ryanair vluchten van Barcelona-Reus naar Eindhoven geldt dat de laatste vlucht voor deze zomer op zaterdag 26 oktober zal plaatsvinden waarna de eerstvolgende vlucht weer gereserveerd kan worden voor zondag 29 maart. Er zullen daarna vluchten zijn op zaterdag, zondag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Transavia heeft de afgelopen twee jaar een verbinding gerealiseerd tussen Barcelona-reus en Amsterdam-Schiphol maar de Nederlandse maatschappij komt in de zomer van 2020 niet meer terug en zal de aandacht meer vestigen op de vluchten naar het vliegveld van Barcelona-El Prat. 

LET OP: Dit is informatie die gehaald is uit de regionale krant Diari de Tarragona en door te kijken naar de website van Ryanair waarop de data staan waarop stoelen gereserveerd kunnen worden. Het is altijd mogelijk dat de routes en vliegdagen kunnen wijzigen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Diverse malen lees ik dat Transavia stopt met vluchten tussen Schiphol en Reus maar nergens lees ik een afdoende onderbouwing van dat besluit. Kan mij in ieder geval nauwelijks voorstellen dat de tweemaal per week vluchten Schiphol Reus voor Transavia onrendabel zijn.

 2. Deze luchthaven heet gewoon Reus, ICAO code LERS, IATA code REU. Kijk ook maar op de foto. Alle andere namen, zoals genoemd in het artikel zijn niet bestaand en commerciële verzinsels van de luchtvaartmaatschappijen, met name Ryanair.

  1. Ja Rob, die benaming is niet juist en bovendien verwarrend.
   Veel erger vind ik het, dat het hoge snelheids-treinstation bij Tarragona (bovendien veel te ver weg van Tarragona) niet direct bij de luchthaven Reus is aangelegd.
   Ga daar maar eens kijken, genoeg onbebouwd, braakliggend terrein er om heen.
   Dan hadden ze aan de Costa Dorada een sublieme reis-bestemming kunnen realiseren en ik maak me sterk dat er dan wél intensiever zou worden gevlogen op Reus.
   Maar ja, zolang ieder dorp daar zijn eigen burgemeester en raadslieden heeft, kom je nooit tot gezond verstand en blijven ze daar tot in lengte van dagen kinderachtig kibbelen over niks komma nul komma nihil.

    1. Ja Rob, het nieuwe treinstation in de buurt van Perafort, midden in de pampa…
     Taxi’s met tandarts-tarieven, dure parkeerplaatsen, het station van binnen onsmakelijk en ongezellig.
     Het meest stupide project van de afgelopen 20 jaar aan de Costa Dorada.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken