Covid steeds populairder als naam voor een huisdier in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Pixabay
Beeld: Pixabay

MADRID – We leven op dit moment in een periode die de geschiedenisboeken in zal gaan als de pandemie die de wereld in de greep heeft. Veel mensen willen die tijd voor eeuwig vastleggen of in ieder geval zo lang mogelijk door hun huisdier de naam Covid te geven. 

We weten niet precies hoeveel honden, katten, fretten, konijnen, schildpadden en andere huisdieren in Spanje de naam Covid dragen maar het ‘Colegio de Veterinarios’ heeft aangegeven dat er alleen in de autonome regio Catalonië al 27 honden en katten staan geregistreerd met de naam Covid.

De ziekte Covid-19 en het coronavirus houden iedereen bezig en het is een pandemie die niet alleen in Catalonië, Spanje, Nederland en België de manier van leven op dit moment bepaalt maar wereldwijd.

Sommigen hebben de naam Covid gekozen omdat men in de noodtoestand binnen moest blijven en een huisdier in hun leven kwam. Anderen kiezen voor de naam Covid omdat het veel te horen en zien is of omdat het hip is. Het zal echter vreemd blijven als je op straat je hond moet roepen met: ¡Covid ven aquí!

Daarom zijn er ook mensen die er de lol niet van in zien om een huisdier de naam te geven van een pandemie die voor veel ellende zorgt en mensenlevens kost en het maar een macaber idee vinden de ‘muy mal gusto’.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.