Covid steeds populairder als naam voor een huisdier in Spanje

Pixabay
Beeld: Pixabay

Covid steeds populairder als naam voor een huisdier in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We leven op dit moment in een periode die de geschiedenisboeken in zal gaan als de pandemie die de wereld in de greep heeft. Veel mensen willen die tijd voor eeuwig vastleggen of in ieder geval zo lang mogelijk door hun huisdier de naam Covid te geven. 

We weten niet precies hoeveel honden, katten, fretten, konijnen, schildpadden en andere huisdieren in Spanje de naam Covid dragen maar het ‘Colegio de Veterinarios’ heeft aangegeven dat er alleen in de autonome regio Catalonië al 27 honden en katten staan geregistreerd met de naam Covid.

De ziekte Covid-19 en het coronavirus houden iedereen bezig en het is een pandemie die niet alleen in Catalonië, Spanje, Nederland en België de manier van leven op dit moment bepaalt maar wereldwijd.

Sommigen hebben de naam Covid gekozen omdat men in de noodtoestand binnen moest blijven en een huisdier in hun leven kwam. Anderen kiezen voor de naam Covid omdat het veel te horen en zien is of omdat het hip is. Het zal echter vreemd blijven als je op straat je hond moet roepen met: ¡Covid ven aquí!

Daarom zijn er ook mensen die er de lol niet van in zien om een huisdier de naam te geven van een pandemie die voor veel ellende zorgt en mensenlevens kost en het maar een macaber idee vinden de ‘muy mal gusto’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.