Grootste wietplantage van Europa opgerold in Toledo: 12 hectare met 135.000 planten

Grootste wietplantage van Europa opgerold in Toledo: 12 hectare met 135.000 planten
Beeld: Screenshot video / Twitter

Grootste wietplantage van Europa opgerold in Toledo: 12 hectare met 135.000 planten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – De Guardia Civil politie heeft in de provincie Toledo in Castilla-La Mancha de grootste wietplantage ooit van Europa opgerold. In totaal werden er op een gebied van 12 hectare 135.000 marihuana planten in beslag genomen en werden drie personen die verantwoordelijk zijn voor deze ‘plantación de marihuana’ aangehouden en worden er nog eens drie onderzocht voor hun betrokkenheid.

Volgens de Spaanse media gaat het om de grootste vondst van wietplanten op eenzelfde plaats ooit binnen Europa. In totaal werden op een terrein in Huerta de Valdecarábanos in de provincie Toledo 135.000 marihuana planten in beslag genomen. In feite zou er op deze plaats een legale hennep kwekerij moeten zijn maar dat bleek niet het geval.

De hennep zou bedoeld zijn voor industriële doeleinden maar de realiteit bleek iets heel anders. De Guardia Civil stuitte na een onderzoek dat op 16 september startte namelijk op een 12 hectare groot terrein met 135.000 wietplanten die zeker niet legaal waren.

Op 16 september werden er bij een legale hennepkwekerij monsters genomen waaruit bleek dat deze planten eigenlijk genetisch gemanipuleerde cannabis sativa planten waren. Op deze manier probeerde men deze planten te assimileren met legale hennep. 

Op 26 september werd bij het vliegveld Madrid-Barajas een partij van 112 kilo marihuana knoppen in beslag genomen die als bestemming hetzelfde bedrijf had. Daarom werd op 6 oktober nogmaals een huiszoeking gedaan en stuitte men op de 135.000 illegale marihuana planten.

Naast deze duizenden planten werden er in de nabijheid ook nog eens in een loods 30 ton droog haksel van de rest van de plantage van het voorgaande jaar en 3.720 kilo toppen die klaar waren voor distributie gevonden.

Ga naar de inhoud