Lidl en Carrefour stijgen op de lijst maar Mercadona blijft Spanje’s favoriete supermarkt

Lidl en Carrefour stijgen op de lijst maar Mercadona blijft Spanje’s favoriete supermarkt
Beeld: Freepik

Lidl en Carrefour stijgen op de lijst maar Mercadona blijft Spanje’s favoriete supermarkt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het marktaandeel van Mercadona is gelijk gebleven maar de populariteit van de Spaanse supermarktketen is nog steeds overduidelijk. De keten uit Valencia heeft na het tweede trimester van 2021 een marktaandeel van 24,8 procent aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel. 

Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 9,2 procent terwijl de Lidl op de lijst op de derde plaats staat met 6,8 procent. Beide ketens zijn populairder geworden in Spanje.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel de Mercadona met een marktaandeel van 24,8 procent gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 9,2 procent en de Lidl met 6,8 procent waarmee de Duitse keten voor de tweede opeenvolgende keer in de top 3 staat.

De van oorsprong Spaanse (nu Russische) Día-keten eindigde met een marktaandeel van 5,1 procent. De Eroski is gezakt is naar 4,7 procent gevolgd door de Grupo Auchan bekend van o.a. de Alcampo met een marktaandeel van 3,2 procent. Voor het eerst heeft Kantar Worldpanel ook de Aldi-keten meegenomen in de onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat de Aldi in Spanje een marktaandeel heeft van 1,4 procent.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.