Spanje verwacht in 2022 circa één miljard euro aan bekeuringen te innen

Spanje verwacht in 2022 circa één miljard euro aan bekeuringen te innen
Beeld: Guardia Civil / Twitter

Spanje verwacht in 2022 circa één miljard euro aan bekeuringen te innen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit de recent gepresenteerde maar nog niet aangenomen staatsbegroting 2022 is op te maken dat de Spaanse regering in 2022 verwacht circa 1 miljard euro aan bekeuringen te innen. Dat is ongeveer 4,4% meer dan in 2021 toen dat nog 933 miljoen euro was. Het merendeel van het geld dat wordt geïnd door de verkeersboetes wordt gebruikt om de verkeersveiligheid in Spanje te verbeteren.

In de Presupuestos Generales del Estado voor 2022 staat dat de Spaanse regering verwacht 972 miljoen euro aan verkeersboetes te innen. Van het totaal zal 839 miljoen euro meteen geïnvesteerd worden in het verbeteren van de verkeersveiligheid in Spanje, 2% meer dan in 2021. 

Dat geld wordt besteed door de Dirección General de Tráfico (DGT) die dat samen met belastinggeld gebruikt om acties uit te voeren om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal dodelijke verkeersslachtoffers te verminderen als onderdeel van het plan Estrategia de Seguridad Vial 2021-2030. 

In 2020 overleden in Spanje 1.370 verkeersdeelnemers bij ongevallen wat 385 doden minder was dan in 2019, iets wat logisch is vanwege de corona-pandemie en minder verkeer op de wegen. Naast de dodelijke verkeersslachtoffers werden ook 6.681 personen opgenomen in ziekenhuizen.

Volgens de laatste cijfers van de DGT van 14 oktober zijn er tot nu toe dit jaar op de Spaanse wegen alweer 796 personen om het leven gekomen, 108 dodelijke verkeersslachtoffers meer dan in dezelfde periode in 2021 toen dat rond 14 oktober nog 688 doden was. De meeste dodelijke slachtoffers waren automobilisten (368) maar er zijn tot nu toe ook alweer 81 voetgangers, 24 fietsers, 11 scooterrijders en 204 motorrijders om het leven gekomen in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.