Toeristensector verwacht rond Pasen 2022 weer op het oude niveau internationale toeristen te zitten

Toeristensector verwacht rond Pasen 2022 weer op het oude niveau internationale toeristen te zitten
Beeld: Benidorm in 2019 (pre-Covid) / 123rf

Toeristensector verwacht rond Pasen 2022 weer op het oude niveau internationale toeristen te zitten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De toeristensector in Spanje verwacht dat rond Pasen in april 2022 het niveau van buitenlandse vakantiegangers die naar Spanje komen weer op het oude pre-Covid niveau zit. Volgens de ‘barómetro turístico’ van Braintrust moet rond Pasen ook 90% van alle opbrengsten die door buitenlandse toeristen gegenereerd worden in Spanje weer haalbaar zijn.

De toeristensector in Spanje verwacht dat rond de Semana Santa periode, dat is in 2022 van 10 tot en met 17 april, het oude niveau van internationale toeristen weer bereikt moet worden in Spanje. De gunstige evolutie van het aantal gevaccineerden in de belangrijkste landen die toeristen leveren aan Spanje zorgen voor een positief beeld in de Spaanse toeristensector.

In augustus dit jaar was het internationale toerisme op 49,6% van de pre-Covid aantallen gekomen volgens de maandelijkse cijfers van het Spaanse Nationale Instituut voor de Statistieken (INE). Het grote gebrek van internationale toeristen is met name te merken bij de Britten, Fransen en Duitsers maar dat moet vanaf volgend jaar goedgemaakt worden.

In dit artikel haalt men met name Nederland aan omdat de toeristen uit dit land weer tegen de normale aantallen aanzitten met 91% gevolgd door België met 78%, Frankrijk met 63,5%, Duitsland met 60%, Italië met 46,1% en de Noordse landen met 44,9%.

Als we naar de cijfers van de eerste acht maanden van 2021 dan zien we dat er tot eind augustus 15 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje kwamen. Daarvan waren er 996.975 uit Nederland en 734.807 uit België afkomstig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.