Verkiezing beste begraafplaats van Spanje

Verkiezing beste begraafplaats van Spanje
Beeld: Cementerio Inglés Málaga / web

Verkiezing beste begraafplaats van Spanje

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Spanje zijn ontelbare begraafplaatsen te vinden, van groot naar klein, van saai en grijs naar mooi en kleurig. Steeds meer mensen bezoeken deze begraafplaatsen als onderdeel van een vakantie of culturele route, en sommige begraafplaatsen zijn dan ook grote monumenten. Daarom bestaat er al acht jaar een wedstrijd waarbij de beste begraafplaatsen worden gekozen.

Het Spaanse tijdschrift ‘Adiós Cultural’, uitgegeven door Funespaña, organiseert voor het achtste jaar op rij een wedstrijd voor begraafplaatsen in Spanje. Deze editie heeft vier categorieën: beste begraafplaats; beste milieu-initiatief; beste monument; begraafplaats met de beste openbare activiteiten. De winnaars van de wedstrijd worden bekendgemaakt in november 2023.

Een belangrijke nieuwigheid van deze editie is dat de publieke stemming voor alle vier de categorieën openstaat. De totale prijzenpot bedraagt ​​5.000 euro, en het doel is om de deelnemende begraafplaatsen te promoten als kunstzinnige, historische en toeristische attracties.

In 2023 heeft Funespaña 24 begraafplaatsen gekozen die in de vier categorieën als winnaar gekozen kunnen worden. In de maand oktober 2023 kan iedereen stemmen op de beste begraafplaatsen in Spanje. De stemming is open voor iedereen en is toegankelijk via de website van het tijdschrift Adiós Cultural. De winnaars van de wedstrijd worden bekendgemaakt in november 2023.

Bekijk HIER alle 24 deelnemende ‘cementerios’ die onderverdeeld zijn in de vier eerder genoemde categorieën. Meerdere van deze begraafplaatsen worden vaak bezocht door toeristen, terwijl er ook begraafplaatsen zijn waar evenementen plaatsvinden.

Ga naar de inhoud