Search
menu
Search

Wanneer valt normaal gesproken de eerste sneeuw in Spanje

Wanneer valt normaal gesproken de eerste sneeuw in Spanje
Beeld: via canva.com

Wanneer valt normaal gesproken de eerste sneeuw in Spanje

Sneeuw is een populaire winteractiviteit op het Spaanse vasteland, maar het valt niet overal tegelijk. De kans op sneeuw is groter in de bergen en in de noordelijke delen van Spanje.

Sneeuw valt logischerwijze het vaakst in de winter, van december tot maart. In die maanden is het koud genoeg om sneeuw te laten vallen. In de zomer sneeuwt het zelden, maar het is niet onmogelijk. Zo viel er afgelopen augustus in de Pyreneeën sneeuw.

In sommige steden in Spanje valt er regelmatig sneeuw in de winter. Soria in Castilië en León is de stad met de meeste sneeuwdagen, met gemiddeld 21 per jaar. Burgos in dezelfde autonome regio volgt met 18 dagen. Ook in de rest van Castilië en León en het noorden van Castilla-La Mancha valt er veel sneeuw.

Sneeuwval in kustgebieden van Spanje is zeldzaam. In sommige delen van het Cantabrisch gebergte en de kust van Girona valt er gemiddeld één keer per jaar sneeuw. In andere kustgebieden is sneeuwval alleen mogelijk bij zeer bijzondere weersomstandigheden.

Sneeuwval is mogelijk op de Canarische Eilanden en de Balearen, maar het is zeldzaam. Op de Canarische Eilanden valt er sneeuw op de Teide, het hoogste punt van Tenerife. Op La Palma en La Gomera valt er sneeuw op hogere delen van het eiland. Op de Balearen kan het Tramuntana-gebergte zware sneeuwval ontvangen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?