Wat te doen als je in Spanje een koffer vol geld vindt op straat?

Wat te doen als je in Spanje een koffer vol geld vindt op straat?
Beeld: via canva.ocm

Wat te doen als je in Spanje een koffer vol geld vindt op straat?

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het kan iedereen overkomen: je loopt over straat en ziet een koffer vol geld liggen. Wat doe je dan? Veel mensen zouden er misschien aan denken om het geld te houden en de autoriteiten niet te waarschuwen. Dat is echter niet de beste optie. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is het houden van gevonden geld een misdrijf van verduistering. De straffen hiervoor kunnen variëren van boetes tot acht jaar gevangenisstraf.

Daarom is het belangrijk om het geld af te geven bij de politie. De politie zal het geld dan veilig bewaren totdat de eigenaar zich meldt. Hier zijn de stappen die je moet volgen als je een koffer vol geld vindt op straat:

  • Raadpleeg een betrouwbare getuige en laat deze de koffer zien.
  • Bel de politie en geef het adres door waar je de koffer hebt gevonden.
  • Blijf bij de koffer totdat de politie arriveert.

Het is belangrijk om te vermelden dat, als de waarde van het verduisterde goed meer dan 400 euro bedraagt, een celstraf van één tot drie maanden wordt opgelegd. Als deze hoeveelheid wordt overschreden, wordt rekening gehouden met de waarde van het verduisterde goed, het economische verlies dat is veroorzaakt, de relaties tussen de benadeelde en de verduisteraar, de gebruikte middelen en andere factoren die kunnen helpen om de ernst te beoordelen.

Daarom is het belangrijk om, als je op straat een koffer vol geld vindt, deze af te geven bij het dichtstbijzijnde politiebureau zodat zij zich kunnen bezighouden met het opsporen van de eigenaar.

Ga naar de inhoud