Gemeente Barcelona denkt na over een Freddie Mercury en Montserrat Caballé straat

Oeps ... foto ontbreekt!

Gemeente Barcelona denkt na over een Freddie Mercury en Montserrat Caballé straat

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Nadat het idee geopperd werd door de socialistische PSC-partij is de gemeente een debat begonnen over het noemen van een of twee straten naar de zanger Freddie mercury en de recent overleden operazangeres Montserrat Caballé. Het idee is blijkbaar goed gevallen en men denkt na om een of twee straten nabij het toekomstige Parque de Glories naar de artiesten te vernoemen.

Montserrat Caballé werd in Barcelona geboren dus het noemen van een straat naar de bekendste operazangeres uit de stad en heel Spanje is vrij logisch. De keuze voor Freddie Mercury is natuurlijk vanwege het wereldbekende lied “Barcelona” dat de twee artiesten samen opnamen voor de Olympische Spelen van 1992.

Volgens de PSC-partij moet de stad een eerbetoon hebben voor Freddie en Montserrat die met hun lied en hun verschijning zoveel betekend hebben voor de stad Barcelona. De overige politieke partijen inclusief burgemeester Ada Colau van de stad zijn het eens met de socialistische partij en dus wordt er gezocht naar een of twee straten die de naam zullen krijgen van Freddie Mercury en Montserrat Caballé

Men denkt na over een of twee straten nabij het toekomstige Parque de Glories. Het mooiste zou natuurlijk zijn om een straat naar de artiesten te noemen nabij de berg Montjuïc waar de Olympische Spelen plaatsvonden maar dat wordt vooralsnog uitgesloten. Het is ook nog niet bekend of het twee straten worden met de namen van de artiesten individueel of een straat met beide namen.

Ga naar de inhoud