Gemeente Barcelona denkt na over een Freddie Mercury en Montserrat Caballé straat

Krijgt Barcelona een Mercury en Caballé straat?
Beeld: Wikimedia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Nadat het idee geopperd werd door de socialistische PSC-partij is de gemeente een debat begonnen over het noemen van een of twee straten naar de zanger Freddie mercury en de recent overleden operazangeres Montserrat Caballé. Het idee is blijkbaar goed gevallen en men denkt na om een of twee straten nabij het toekomstige Parque de Glories naar de artiesten te vernoemen.

Montserrat Caballé werd in Barcelona geboren dus het noemen van een straat naar de bekendste operazangeres uit de stad en heel Spanje is vrij logisch. De keuze voor Freddie Mercury is natuurlijk vanwege het wereldbekende lied “Barcelona” dat de twee artiesten samen opnamen voor de Olympische Spelen van 1992.

Volgens de PSC-partij moet de stad een eerbetoon hebben voor Freddie en Montserrat die met hun lied en hun verschijning zoveel betekend hebben voor de stad Barcelona. De overige politieke partijen inclusief burgemeester Ada Colau van de stad zijn het eens met de socialistische partij en dus wordt er gezocht naar een of twee straten die de naam zullen krijgen van Freddie Mercury en Montserrat Caballé

Men denkt na over een of twee straten nabij het toekomstige Parque de Glories. Het mooiste zou natuurlijk zijn om een straat naar de artiesten te noemen nabij de berg Montjuïc waar de Olympische Spelen plaatsvonden maar dat wordt vooralsnog uitgesloten. Het is ook nog niet bekend of het twee straten worden met de namen van de artiesten individueel of een straat met beide namen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Christiana Moens

Ik vind het een prima idee die twee mag men nooit vergeten, ze waren top ❤️Grtjes Chris

Miel

Interessant artikel, maar ik lees toch liever iets over crisissen en kerstaankopen, of over de politiek. 🙂

Piet Paëlla

Zéér interessant artikel !
Groot nieuws en eerbewijs voor 2 grote, helaas al overleden artiesten die deze adembenemende en geniale song “Barcelona” presenteerden voor de voor mij onvergetelijke Olympische Spelen.
Bedankt voor dit nieuwtje, wist ik nog niet…..

Petra

Geweldig idee

schnauzer

Saaie vent!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.