skip to Main Content
Gemeente Barcelona denkt na over een Freddie Mercury en Montserrat Caballé straat
La Vanguardia

Gemeente Barcelona denkt na over een Freddie Mercury en Montserrat Caballé straat

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Nadat het idee geopperd werd door de socialistische PSC-partij is de gemeente een debat begonnen over het noemen van een of twee straten naar de zanger Freddie mercury en de recent overleden operazangeres Montserrat Caballé. Het idee is blijkbaar goed gevallen en men denkt na om een of twee straten nabij het toekomstige Parque de Glories naar de artiesten te vernoemen.

Montserrat Caballé werd in Barcelona geboren dus het noemen van een straat naar de bekendste operazangeres uit de stad en heel Spanje is vrij logisch. De keuze voor Freddie Mercury is natuurlijk vanwege het wereldbekende lied “Barcelona” dat de twee artiesten samen opnamen voor de Olympische Spelen van 1992.

Volgens de PSC-partij moet de stad een eerbetoon hebben voor Freddie en Montserrat die met hun lied en hun verschijning zoveel betekend hebben voor de stad Barcelona. De overige politieke partijen inclusief burgemeester Ada Colau van de stad zijn het eens met de socialistische partij en dus wordt er gezocht naar een of twee straten die de naam zullen krijgen van Freddie Mercury en Montserrat Caballé

Men denkt na over een of twee straten nabij het toekomstige Parque de Glories. Het mooiste zou natuurlijk zijn om een straat naar de artiesten te noemen nabij de berg Montjuïc waar de Olympische Spelen plaatsvonden maar dat wordt vooralsnog uitgesloten. Het is ook nog niet bekend of het twee straten worden met de namen van de artiesten individueel of een straat met beide namen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
    1. Zéér interessant artikel !
      Groot nieuws en eerbewijs voor 2 grote, helaas al overleden artiesten die deze adembenemende en geniale song “Barcelona” presenteerden voor de voor mij onvergetelijke Olympische Spelen.
      Bedankt voor dit nieuwtje, wist ik nog niet…..

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken