Search
menu
Search

Het verhaal van de aanhouding van de “rey del cachopo” in Zaragoza

Oeps ... foto ontbreekt!

Het verhaal van de aanhouding van de “rey del cachopo” in Zaragoza

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Op vrijdag heeft de politie in een restaurant in Zaragoza César Román Viruete, beter bekend als “rey del cachopo”, kunnen arresteren. De politie was naar hem op zoek omdat hij als hoofdverdachte wordt gezien van de moord op zijn vriendin Heydi waarvan slechts een deel van haar lichaam werd teruggevonden in een koffer in een lokaal dat César had gehuurd in een wijk in Madrid.

Nadat de politie afgelopen 13 augustus het lichaam zonder armen, benen en hoofd van de 25-jarige Heydi Paz Bulnes in een koffer had gevonden begon de zoektocht naar haar vriend César Román Viruete die zichzelf de “rey del cachopo” noemde.

Men ging ervan uit dat César was gevlucht naar het buitenland maar uiteindelijk bleek dat hij met een ander uiterlijk en onder een andere naam al twee maanden aan het werk was in de keuken van een bar/restaurant in Zaragoza. De eigenaresse wist hem uiteindelijk te herkennen aan de hand van foto’s in de krant en beelden op de televisie waarna zij de politie waarschuwde.

Cachopo?

Maar waarom noemde César zichzelf “rey del cachopo” en wat is dat eigenlijk. Een cachopo is een gerecht typisch voor de regio Asturië bestaande uit twee grote kalfsfilets met daartussenin Spaanse ham en kaas. Het gerecht wordt bereid met paneermeel en ei en daarna gebakken/gefrituurd gegeten. Normaal wordt het gegarneerd met aardappelen en meestal geserveerd met paprika of champignons.

Koning?

César noemde zichzelf de koning van dit gerecht omdat hij een zelfverzonnen wedstrijd had gewonnen. Pikant detail is dat er slechts één deelnemer was, César zelf. Hij wist met die twijfelachtige titel echter wel naamsbekendheid te krijgen en was te zien op de televisie en te horen op de radio. Toen hij eenmaal bekend was opende hij een restaurant waar hij de 25-jarige serveerster Heydi leerde kennen met wie hij een relatie kreeg.

Het verhaal van de aanhouding van de “rey del cachopo” in Zaragoza
ABC

Vermoord?

Het is nu nog niet bekend wat er gebeurd is maar op 13 augustus werd tijdens het blussen van een brand het zwaar verminkte lichaam van Heydi in een koffer in een door César gehuurd pand gevonden waarna de politie op zoek ging naar César die tot op de dag van vandaag als hoofdverdachte wordt gezien.

Lichaam?

Het verminkte lichaam van een vrouw in de koffer werd gevonden op 13 augustus maar door de brand was de staat van wat er over was van het lichaam niet goed om te bepalen over wie het ging. Via DNA wat van de zus van Heydi afkomstig was kon men uiteindelijk pas afgelopen donderdag bekend maken dat het om de 25-jarige Heydi ging. Meteen daarna begon de zoektocht naar de hoofdverdachte César die dus een dag later in Zaragoza werd gearresteerd.

Tijdens de zoektocht meende César’s vader dat zijn zoon ergens in het buitenland was en herhaalde meermaals de oproep dat zijn zoon zich moest inleveren. César’s zus woont in Rotterdam en ook zij gelooft in de onschuld van haar broer. Maar wat is er gebeurd? Wie heeft Heydi vermoord en verminkt en waarom?

Daarnaast blijkt ook nog eens dat er 100.000 euro van een bankrekening is verdwenen. Als César dat geld zou hebben, waarom zou hij dan in een keuken als kok gaan werken in Zaragoza, met het risico dat hij herkend kon worden.

De antwoorden op die vragen zullen ongetwijfeld binnenkort bekend worden naarmate het onderzoek verder gaat en César verhoord wordt. Het blijft echter een vreemde zaak waarover veel te zien is tijdens de Spaanse televisiejournaals en te lezen in de Spaanse media.

Ga naar de inhoud