Ikea gaat in Spanje ”take away” eten aanbieden maar niet thuisbezorgen

Ikea gaat in Spanje ”take away” eten aanbieden maar niet thuisbezorgen
Beeld: Ikea restaurant Nederland

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Zweedse meubelconcern Ikea is van plan om meer uit de restaurants te halen en de mogelijkheid te bieden om het populaire eten dat men aanbiedt ook mee naar huis te kunnen nemen via een “take away” service. Ikea sluit echter voorlopig nog uit dat deze maaltijden door het bedrijf zelf thuisbezorgd gaan worden. Het is nog niet bekend wanneer men deze service in Spanje en in andere landen wil gaan aanbieden.

“Wil je het hier eten of wil je het mee nemen?”. Dat kan zomaar de vraag worden die gesteld gaat worden in de restaurants van Ikea in de toekomst. Het wereldbekende meubelconcern is van plan om de mogelijkheid aan te bieden om eten te bestellen en mee naar huis te nemen.

Uiteraard is het meeste van het eten dat te bestellen is in het restaurant ook bevroren in de winkel te vinden voor de verkoop maar om het reeds kant en klaar, bereid en al mee naar huis te nemen is nu nog geen mogelijkheid. Als extra service wil Ikea dit echter wel gaan aanbieden in de toekomt als een “take away” dienst.

Thuisbezorgen

Ikea geeft echter ook meteen aan dat ze niet van plan zijn om het eten thuis te laten bezorgen want het restaurant is altijd bedoeld als tussenstop tijdens het winkelen tussen de showroom en de koopafdeling beneden.

Het restaurant is echter de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populaire plaatsen in de winkel waar steeds meer mensen gebruik van maken. Het idee is echter nog steeds dat de klanten in de winkel zijn en dat ze naar Ikea komen om naast het eten meer geld te besteden.

Restaurants Spanje

De Spaanse tak van “Ikea Food” heeft in Spanje vorig jaar 65,6 miljoen euro omgezet, een stijging van 20,7% in vergelijking met de afgelopen vijf jaar. Ikea heeft 17 restaurants in Spanje die allen in een eigen Ikea winkel gelegen zijn en waar 850 mensen werkzaam zijn. De omzet van de restaurants is in Spanje 4,8% van de totale omzet.

De meest gegeten gerechten in de Spaanse Ikea restaurants zijn de Allemansrätten gehaktballetjes (albondigas) en de zalm (salmon). In de bistro-zone is uiteraard de hotdog het meest gegeten waarbij echter ook de vegetarische hotdog een succes blijkt te zijn en inmiddels 10% van de omzet in het bistro gedeelte uitmaakt.

Madrid

De stadswinkels van Ikea in Madrid en binnenkort ook in Barcelona hebben vanwege gebrek aan ruimte geen eigen restaurant maar wel een gedeelte waar tafels en stoelen staan om koffie met iets erbij te nuttigen. We hebben het hier dan om de twee winkels in het centrum van Madrid in de Calle Velazquez (gespecialiseerd in woonkamers) en de Calle Goya (gespecialiseerd in slaapkamers).

In het buitenland is men echter wel aan het experimenteren met eigen losstaande restaurants en bars in de centra van steden. Of dat idee ook naar Spanje komt is nog niet bekend gemaakt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Je moet toch wel behoorlijk wanhopig zijn wanneer je overgaat op Ikea restaurantvoer.

Mag je ook niet verwachten van een Scandinavies ondernemen.
Ik heb veel gereisd in Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken maar geen enkele keer lekker gegeten.
Het eten wordt daar niet met “amore” klaargemaakt en de bediening is ronduit prut, liever lui dan moe….
Dan laat ik de prijzen maar even terzijde.
Lekker eten in Noord-West Europa doe je in België en in Duitsland.

Nou zo lekker eten is het niet .

Dat klopt Renata, het is klef en vet doorloop-opkwak voer.
Ieder Spaans restaurant is beter, en vaak pakken ze het ook voor je in.
Kip van het spit (met gas) is altijd een topper in Spanje, wordt perfect ingepakt en hoef je meestal niet nog eens op te warmen.

Daarom zit er meestal ook een MC Donald´s bij de IKEA in de buurt, dan kan je kiezen waar je slecht wilt eten Piet….!

Hahaha, dat is waar !
Bij MCDo kom ik overigens ook nooit……

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.