Ikea gaat in Spanje ”take away” eten aanbieden maar niet thuisbezorgen

Ikea gaat in Spanje ”take away” eten aanbieden maar niet thuisbezorgen
Beeld: Ikea restaurant Nederland
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Zweedse meubelconcern Ikea is van plan om meer uit de restaurants te halen en de mogelijkheid te bieden om het populaire eten dat men aanbiedt ook mee naar huis te kunnen nemen via een “take away” service. Ikea sluit echter voorlopig nog uit dat deze maaltijden door het bedrijf zelf thuisbezorgd gaan worden. Het is nog niet bekend wanneer men deze service in Spanje en in andere landen wil gaan aanbieden.

“Wil je het hier eten of wil je het mee nemen?”. Dat kan zomaar de vraag worden die gesteld gaat worden in de restaurants van Ikea in de toekomst. Het wereldbekende meubelconcern is van plan om de mogelijkheid aan te bieden om eten te bestellen en mee naar huis te nemen.

Uiteraard is het meeste van het eten dat te bestellen is in het restaurant ook bevroren in de winkel te vinden voor de verkoop maar om het reeds kant en klaar, bereid en al mee naar huis te nemen is nu nog geen mogelijkheid. Als extra service wil Ikea dit echter wel gaan aanbieden in de toekomt als een “take away” dienst.

Thuisbezorgen

Ikea geeft echter ook meteen aan dat ze niet van plan zijn om het eten thuis te laten bezorgen want het restaurant is altijd bedoeld als tussenstop tijdens het winkelen tussen de showroom en de koopafdeling beneden.

Het restaurant is echter de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populaire plaatsen in de winkel waar steeds meer mensen gebruik van maken. Het idee is echter nog steeds dat de klanten in de winkel zijn en dat ze naar Ikea komen om naast het eten meer geld te besteden.

Restaurants Spanje

De Spaanse tak van “Ikea Food” heeft in Spanje vorig jaar 65,6 miljoen euro omgezet, een stijging van 20,7% in vergelijking met de afgelopen vijf jaar. Ikea heeft 17 restaurants in Spanje die allen in een eigen Ikea winkel gelegen zijn en waar 850 mensen werkzaam zijn. De omzet van de restaurants is in Spanje 4,8% van de totale omzet.

De meest gegeten gerechten in de Spaanse Ikea restaurants zijn de Allemansrätten gehaktballetjes (albondigas) en de zalm (salmon). In de bistro-zone is uiteraard de hotdog het meest gegeten waarbij echter ook de vegetarische hotdog een succes blijkt te zijn en inmiddels 10% van de omzet in het bistro gedeelte uitmaakt.

Madrid

De stadswinkels van Ikea in Madrid en binnenkort ook in Barcelona hebben vanwege gebrek aan ruimte geen eigen restaurant maar wel een gedeelte waar tafels en stoelen staan om koffie met iets erbij te nuttigen. We hebben het hier dan om de twee winkels in het centrum van Madrid in de Calle Velazquez (gespecialiseerd in woonkamers) en de Calle Goya (gespecialiseerd in slaapkamers).

In het buitenland is men echter wel aan het experimenteren met eigen losstaande restaurants en bars in de centra van steden. Of dat idee ook naar Spanje komt is nog niet bekend gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.