Search
menu
Search

Inés Arrimadas is bereid roer over te nemen bij Ciudadanos

Oeps ... foto ontbreekt!

Inés Arrimadas is bereid roer over te nemen bij Ciudadanos

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Inés Arrimadas heeft uiteindelijk op de Spaanse televisie tijdens een programma van Antena 3 toegegeven dat ze erover nadenkt om Albert Rivera als partijleider bij Ciudadanos op te volgen. Zoals bekend leed C’s een groot verlies bij de laatste parlementaire verkiezingen waarna Albert Rivera als partijleider opstapte en zelfs helemaal de politiek verliet. 

De oranje gekleurde liberale rechtse Ciudadanos (C’s) partij is op zoek naar een plaatsvervanger nadat Albert Rivera recent zijn ontslag indiende als partijleider van C’s. Het duurde echter niet lang na Rivera’s vertrek of de naam van Inés Arrimadas, de huidige parlementaire woordvoerster van de partij, werd genoemd als ideale kandidaat om Albert Rivera op te volgen.

Arrimadas heeft echter sinds het vertrek van haar collega gezwegen, tot nu toe. Want tijdens een tv-programma maandagmorgen gaf Inés Arrimadas toe dat ze bereid is om het roer van Albert Rivera over te nemen. Maar dat is niet een automatisch proces.

Pas ergens gedurende de eerste twee weken van 2020 staat een buitengewone bijeenkomst gepland binnen de Ciudadanos partij. Tijdens die bijeenkomst zullen de leden een nieuwe partijleider gaan kiezen. Weliswaar is Inés Arrimadas binnen de partij de grote favoriet, dat wil niet zeggen dat zij haar nieuwe positie binnen de partij al heeft gekregen.

Feit is dat Ciudadanos een sterke partijleider nodig heeft want na het enorme verlies bij de parlementaire verkiezingen op 10 november is de partij naar een dieptepunt gezakt. C’s zakte van 57 parlementariërs naar slechts 10 vertegenwoordigers in het Spaanse parlement, een daling van maar liefst 47 zetels.

Dat is deels te danken aan de steeds rechtser wordende partij en beslissingen die genomen werden zoals o.a. het regeren in autonome regio’s met de steun van de extreemrechtse partij VOX, iets dat niet goed is gevallen bij veel leden en kiezers van C’s. Ook bekende partijleden en zelfs oprichters van de partij stapten op en verlieten de partij uit onvrede.

Ga naar de inhoud