Spanje wint met 6-0 van Duitsland en plaatst zich voor de Final Four

Spanje wint met 6-0 van Duitsland en plaatst zich voor de Final Four
Beeld: Twitter

Spanje wint met 6-0 van Duitsland en plaatst zich voor de Final Four

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – In deze moeilijke en lastige tijden is het leuk om even wat positief nieuws te brengen, althans voor de Spaanse voetbalfans. Het Spaanse nationale elftal wist op dinsdag namelijk met 6-0 van het Duitse elftal te winnen, iets wat nog nooit eerder gebeurd is. Spanje is daarmee als eerste geëindigd in groep 4 en heeft zich geplaatst voor de Final Four van de UEFA Nations League.

Er was veel kritiek op het Spaanse elftal en ook trainer Luis Enrique kreeg er van langs maar plots is al deze kritiek na de wedstrijd tegen Duitsland verdwenen. Terwijl Spanje en Nederland in een oefenwedstrijd nog 1-1 gelijk speelden en Spanje ook in de Nations League wedstrijd tegen Zwitserland niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, besloten de jongens van de Furia Roja tegen Duitsland te stunten.

De Spaanse voetballers wisten maar liefst 6 doelpunten te maken tegen het oppermachtige Duitsland. Alvaro Morata maakte in minuut 17 het eerste doelpunt terwijl Ferran Torres er daarna nog eens drie maakte en een hattrick scoorde en ook Rodrigo Hernandez en Mikel Oyarzabal elk een doelpunt wisten te maken.

Spanje wist zich met deze geweldige score als nummer 1 te plaatsen met 11 punten in groep 4 en is zo bij de Final Four terecht gekomen voor de UEFA Nations League die pas tussen 6 en 10 oktober 2021 gespeeld zal worden.

De eerstvolgende wedstrijd die het Spaanse elftal zal spelen is pas 14 juni 2021 tegen Zweden gevolgd door de wedstrijd op 19 juni tegen Polen en op 23 juni tegen Slowakije.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.