Zoektocht naar groep Nederlanders die quarantaine heeft verlaten in Cáceres

Zoektocht naar groep Nederlanders die quarantaine heeft verlaten in Cáceres
Beeld: 19Tarrestnom65, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Zoektocht naar groep Nederlanders die quarantaine heeft verlaten in Cáceres

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CÁCERES – In de provincie Cáceres in Extremadura is men op zoek naar een groep of familie van 14 Nederlanders die in hun vakantieadres in quarantaine moest verblijven omdat enkele van hen positief werden getest op Covid-19. Dankzij deze Nederlanders en een andere corona-uitbraak bij een bedrijf steeg de corona-incidentie in de gemeente Navas del Madroño en de provincie Cáceres. De Nederlanders hebben echter hun quarantaineplaats verlaten.

De Spaanse kranten melden dat van de 14 Nederlanders die op vakantie waren in een Casa Rural ofwel landelijk gelegen vakantiehuis in Navas del Madroño, er diverse positief getest werden op Covid-19 waarna de hele groep tenminste 10 dagen in quarantaine moest. Maar blijkbaar hadden deze Nederlanders daar geen zin in want ze hebben allemaal de Casa Rural verlaten en men weet niet waar ze nu zijn.

Vanwege deze corona-uitbraak steeg de corona-incidentie in de gemeente en provincie en moest het landelijk systeem gewaarschuwd worden. Er was ook nog een kleine uitbraak bij een bedrijf in de zone. Inmiddels zoekt men naar de Nederlanders die waarschijnlijk al op weg zijn naar huis. Het is niet bekend of de politie zich bezighoudt met deze zoektocht naar de Nederlanders die onverantwoord zijn vertrokken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.