Zoektocht naar groep Nederlanders die quarantaine heeft verlaten in Cáceres

Zoektocht naar groep Nederlanders die quarantaine heeft verlaten in Cáceres
Beeld: 19Tarrestnom65, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Zoektocht naar groep Nederlanders die quarantaine heeft verlaten in Cáceres

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁCERES – In de provincie Cáceres in Extremadura is men op zoek naar een groep of familie van 14 Nederlanders die in hun vakantieadres in quarantaine moest verblijven omdat enkele van hen positief werden getest op Covid-19. Dankzij deze Nederlanders en een andere corona-uitbraak bij een bedrijf steeg de corona-incidentie in de gemeente Navas del Madroño en de provincie Cáceres. De Nederlanders hebben echter hun quarantaineplaats verlaten.

De Spaanse kranten melden dat van de 14 Nederlanders die op vakantie waren in een Casa Rural ofwel landelijk gelegen vakantiehuis in Navas del Madroño, er diverse positief getest werden op Covid-19 waarna de hele groep tenminste 10 dagen in quarantaine moest. Maar blijkbaar hadden deze Nederlanders daar geen zin in want ze hebben allemaal de Casa Rural verlaten en men weet niet waar ze nu zijn.

Vanwege deze corona-uitbraak steeg de corona-incidentie in de gemeente en provincie en moest het landelijk systeem gewaarschuwd worden. Er was ook nog een kleine uitbraak bij een bedrijf in de zone. Inmiddels zoekt men naar de Nederlanders die waarschijnlijk al op weg zijn naar huis. Het is niet bekend of de politie zich bezighoudt met deze zoektocht naar de Nederlanders die onverantwoord zijn vertrokken.

Ga naar de inhoud