Search
menu
Search

Benidorm was weer bontgekleurd tijdens het Britse ‘Fancy Dress Party’

Benidorm was weer bontgekleurd tijdens het Britse ‘Fancy Dress Party’
Beeld: BenidormFancyDress / web

Benidorm was weer bontgekleurd tijdens het Britse ‘Fancy Dress Party’

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het was weer een gezellige en bontgekleurde boel in Benidorm op donderdag 17 november tijdens de jaarlijks terugkerende ‘Fancy Dress Party’ die dit jaar plaatsvindt tussen 11 en 20 november. Er zijn in een week tijd meerdere activiteiten en feesten, maar de ‘Fancy Dress Party’ op donderdag is altijd het hoogtepunt met de ‘Float Parade’ bij de Morgan Tavern.

De ‘fancy dress’ is zoals de naam al eigenlijk aangeeft een grote verkleedpartij waar hoofdzakelijk Britse toeristen en inwoners uit de badplaats en ver daarbuiten aan mee doen maar waar ook steeds meer party animals uit andere landen op af komen want het is als een soort carnavalsfeest dat alweer 25 jaar gevierd wordt in Benidorm.

Dit steeds groter, maar niet officiële feest vond plaats op donderdag 17 november (2022) in het uitgaansgebied genaamd Rincón de Loix. Weliswaar staat dit voornamelijk buitenlandse feest niet op de feestkalender van Benidorm, de gemeente dient toch maatregelen te nemen zoals straten afzetten, het Rode Kruis inhuren en genoeg politie inzetten om de veiligheid te garanderen en de orde te handhaven.

Het is het 25e jaar dat de ‘fancy dress’ plaatsvindt en het feest is inmiddels behoorlijk in aantallen deelnemers en bekendheid gegroeid. Meer dan 30 bars, restaurants en hotels werken samen met de organisatie om de ruim 35.000 feestgangers op te vangen. Bekijk HIER veel foto’s van het grote feest op donderdag 17 november 2022.

  • fancydress 1
  • fancydress 2
  • fancydress 3
  • fancydress 4
  • fancydress 5
  • fancydress 6
Ga naar de inhoud