Caminito del Rey zorgt voor een flinke stijging toeristen naar het achterland van de Costa del Sol

Oeps ... foto ontbreekt!

Caminito del Rey zorgt voor een flinke stijging toeristen naar het achterland van de Costa del Sol

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Sinds dat het wandelpad Caminito del Rey in 2015 openging voor het publiek is het aantal toeristen die het achterland van de Costa del Sol bezoeken flink toegenomen. Afgelopen oktober bleek een van de drukste sinds jaren in het achterland van de provincie Málaga met een 51% meer aan toeristen die daar ergens sliepen in bijvoorbeeld de vele B&B’s of Turismo Rural accommodaties en kleine hotels.

De toeristen die de provincie Málaga bezoeken deden dat enkele jaren geleden alleen voor de stranden en kustplaatsen langs de Costa del Sol maar dat is anno 2017 veranderd. Er zijn ook steeds meer toeristen die de stad Málaga bezoeken en deze zelfs als city break boeken, iets wat tien jaar geleden bijna niet voorkwam. Maar ook het achterland ofwel “interior” van de provincie Málaga is steeds populairder aan het worden. Een van de redenen daarvoor is het in 2015 heropende wandelpad Caminito del Rey.

Volgens de informatie in de krant La Opinión de Málaga zijn er gedurende 2017 tussen januari en eind oktober 8,6% meer toeristen in het achterland van de provincie op bezoek geweest met een aantal van 1.101.000 personen. Ook het aantal overnachtingen in accommodaties zoals Casa Rural, B&B’s en kleine hotels in het achterland van de Costa del Sol is dit jaar met 42,6% toegenomen naar 110.978 personen en in de maand oktober was er zelfs 51% meer bezetting dan het jaar daarvoor.

Van dat aantal binnenland-bezoekers is het aantal Spanjaarden met 19,3% toegenomen maar steeg het aantal buitenlandse bezoekers met 59,1%. Bij het wandelpad Caminito del Rey is 80% van de wandelaars afkomstig uit het buitenland en kan dus wel geconcludeerd worden dat deze attractie meer toeristen aantrekt. Dit jaar zijn er alweer 245.000 personen die de wandeling over het Koningspad tussen El Chorro (Álora) en Ardales hebben gemaakt.

Naast het Caminito del Rey worden ook de dolmenes ofwel de hunebedden in de gemeente Antequera veel bezocht. Deze zijn vorig jaar opgenomen op de UNESCO lijst van erfgoed van de mensheid waarna het aantal bezoekers is gestegen. De promotie van de hunebedden van Antequera is echter nog niet zover ontwikkeld als die van de Caminito del Rey.

Ga naar de inhoud