Search
menu
Search

46 meter breed zebrapad geopend in Galicië

Oeps ... foto ontbreekt!

46 meter breed zebrapad geopend in Galicië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PONTEVEDRA – De gemeente Cangas de Morrazo heeft afgelopen week een 46 meter breed zebrapad in gebruik genomen. Naast dat het hier waarschijnlijk om het breedste zebrapad ter wereld gaat ligt deze ook nog eens in een bocht waardoor de paso de peatones extra speciaal is. Maar niet iedereen is even blij met deze uitvinding.

De stad Cangas de Morrazo heeft iets meer dan 26.000 inwoners die allemaal sinds kort kunnen gebruikmaken van het breedste zebrapad ter wereld. Althans dat zegt de gemeente maar dit kan niet bewezen worden want er zijn geen wereldwijde registers omtrent de breedste zebrapaden.

Terwijl de gemeente apetrots is op het breedste zebrapad van Spanje en wellicht ter wereld zijn niet alle inwoners tevreden. Zo menen veel mensen dat het een gevaarlijke plaats is om over te steken omdat het te breed is en ook nog eens met een bocht. Ook de weggebruikers zijn niet blij want als er veel mensen zijn duurt het een eeuwigheid voordat men door kan rijden.

Het nieuwe 46 meter brede zebrapad moet niet vergeleken worden met het beroemde drukste zebrapad Shibuya Crossing in Tokio. Als de lichten bij deze zebrapaden (want het zijn er meerdere) op groen springen dan steken er tegelijk meer dan 2.500 mensen over.

Tot nu toe was het grootste zebrapad in Spanje te vinden aan de Gran Vía in Madrid waar dagelijks meer dan 73.000 mensen gebruik van maken. Madrid zal echter op de kruising tussen de Gran Vía, De los Reyes en Princesa bij de Plaza de España een mega-zebrapad gaan krijgen in de stijl van Tokio.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?