Lionel Messi heeft alweer zijn vijfde Gouden Schoen ontvangen

Lionel Messi heeft alweer zijn vijfde Gouden Schoen ontvangen
Beeld: FC Barcelona / Twitter

Lionel Messi heeft alweer zijn vijfde Gouden Schoen ontvangen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De aanvaller van FC Barcelona Lionel Messi heeft deze dinsdag de Gouden Schoen ofwel “Bota de Oro” in ontvangst mogen nemen. Messi kreeg deze prijs alweer voor de vijfde keer, iets wat nog niemand ooit gelukt is in het Spaanse voetbal. De kleine Argentijn wist met Barça in het seizoen 2017-2018 in totaal 34 doelpunten te maken.

Uiteraard zal Messi blij zijn met deze nieuwe prijs maar de vraag is of hij nog wel ruimte heeft in zijn trofeeënkast. Het is namelijk alweer de vijfde keer dat Messi de Gouden Schoen ofwel Bota de Oro heeft gekregen voor het aantal doelpunten tijdens een voetbalseizoen. Daarmee heeft hij Cristiano Ronaldo achter zich gelaten aangezien de Portugees met Real Madrid is blijven steken op 4 Gouden Schoenen.

Messi heeft de Bota de Oro gekregen voor zijn 34 doelpunten tijdens het voetbalseizoen 2017-2018. De eerste keer dat Messi deze prijs in ontvangst nam was tijdens het seizoen 2009-2010 (34 goals) gevolgd door 2011-2012 (50), seizoen 2012-2013 (46) en 2016-1017 (37).

Messi evenaart met 5 Gouden Schoenen de 5 Gouden Ballen die hij ook al in bezit heeft. Deze laatste prijs wist hij te winnen in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015. Messi is samen met Cristiano Ronaldo de enige speler die vijf Gouden Ballen in ontvangst heeft mogen nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.