skip to Main Content
Lionel Messi heeft alweer zijn vijfde Gouden Schoen ontvangen
FC Barcelona / Twitter

Lionel Messi heeft alweer zijn vijfde Gouden Schoen ontvangen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De aanvaller van FC Barcelona Lionel Messi heeft deze dinsdag de Gouden Schoen ofwel “Bota de Oro” in ontvangst mogen nemen. Messi kreeg deze prijs alweer voor de vijfde keer, iets wat nog niemand ooit gelukt is in het Spaanse voetbal. De kleine Argentijn wist met Barça in het seizoen 2017-2018 in totaal 34 doelpunten te maken.

Uiteraard zal Messi blij zijn met deze nieuwe prijs maar de vraag is of hij nog wel ruimte heeft in zijn trofeeënkast. Het is namelijk alweer de vijfde keer dat Messi de Gouden Schoen ofwel Bota de Oro heeft gekregen voor het aantal doelpunten tijdens een voetbalseizoen. Daarmee heeft hij Cristiano Ronaldo achter zich gelaten aangezien de Portugees met Real Madrid is blijven steken op 4 Gouden Schoenen.

Messi heeft de Bota de Oro gekregen voor zijn 34 doelpunten tijdens het voetbalseizoen 2017-2018. De eerste keer dat Messi deze prijs in ontvangst nam was tijdens het seizoen 2009-2010 (34 goals) gevolgd door 2011-2012 (50), seizoen 2012-2013 (46) en 2016-1017 (37).

Messi evenaart met 5 Gouden Schoenen de 5 Gouden Ballen die hij ook al in bezit heeft. Deze laatste prijs wist hij te winnen in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015. Messi is samen met Cristiano Ronaldo de enige speler die vijf Gouden Ballen in ontvangst heeft mogen nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken