Menorca heeft meer inwoners dan ooit tevoren met dank aan buitenlanders

Menorca heeft meer inwoners dan ooit tevoren met dank aan buitenlanders
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MENORCA – Iedereen heeft het altijd over de meer populaire Balearen eilanden Mallorca, Ibiza en Formentera maar bijna nooit hoort men iets over het tweede grootste eiland van de archipel, Menorca. Dit eiland is zeker niet minder mooi en aantrekkelijk dan de overige Balearen eilanden maar het is voorlopig gevrijwaard van de “hype” om de Balearen te bezoeken.

Het aantal inwoners op Menorca is echter nog nooit zo hoog geweest en er wonen op dit moment 95.452 inwoners. Het is de eerste keer dat het inwonertal op Menorca de grens van 95.000 inwoners is gepasseerd en dat heeft het eiland deels te danken aan de buitenlanders die op Menorca zijn gaan wonen.

Menorca

In totaal wonen er sinds 1 juli 2018 op Menorca 95.452 personen waarvan 47.430 mannen en 48.022 vrouwen. 82.259 van deze inwoners hebben de Spaanse nationaliteit terwijl er 13.193 buitenlanders officieel op Menorca wonen, een stijging van 8,2%.

Het eerste half jaar (tussen begin januari en eind juni 2018) heeft Menorca er 749 buitenlandse inwoners bij gekregen, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE). 13,8% van de inwoners op Menorca is buitenlands.

Mallorca

Op het grootste eiland van de Balearen, te weten Mallorca, wonen op dit moment 914.651 personen waarvan 733.921 de Spaanse nationaliteit hebben en 180.730 een buitenlandse nationaliteit.

Ibiza

Op het party-eiland Ibiza wonen op dit moment 153.084 personen waarvan 111.810 de Spaanse nationaliteit hebben en 41.274 een buitenlandse nationaliteit.

Formentera

Op het kleinste eiland Formentera wonen op dit moment 13.440 personen waarvan 8.736 de Spaanse nationaliteit hebben en 4.704 een buitenlandse nationaliteit.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Leuke info over de Balearen !
Ik ken Menorca en Formentera goed, heb er lang gewoond.
In die tijd had Formentera nog maar 5000 inwoners.
Toevallig was ik er pas geleden weer eens, na 18 jaar
en vond het “een stuk voller”geworden…en dat in de winter.
Zijn mooie eilanden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.