skip to Main Content
Menorca heeft meer inwoners dan ooit tevoren met dank aan buitenlanders
Pixabay

Menorca heeft meer inwoners dan ooit tevoren met dank aan buitenlanders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MENORCA – Iedereen heeft het altijd over de meer populaire Balearen eilanden Mallorca, Ibiza en Formentera maar bijna nooit hoort men iets over het tweede grootste eiland van de archipel, Menorca. Dit eiland is zeker niet minder mooi en aantrekkelijk dan de overige Balearen eilanden maar het is voorlopig gevrijwaard van de “hype” om de Balearen te bezoeken.

Het aantal inwoners op Menorca is echter nog nooit zo hoog geweest en er wonen op dit moment 95.452 inwoners. Het is de eerste keer dat het inwonertal op Menorca de grens van 95.000 inwoners is gepasseerd en dat heeft het eiland deels te danken aan de buitenlanders die op Menorca zijn gaan wonen.

Menorca

In totaal wonen er sinds 1 juli 2018 op Menorca 95.452 personen waarvan 47.430 mannen en 48.022 vrouwen. 82.259 van deze inwoners hebben de Spaanse nationaliteit terwijl er 13.193 buitenlanders officieel op Menorca wonen, een stijging van 8,2%.

Het eerste half jaar (tussen begin januari en eind juni 2018) heeft Menorca er 749 buitenlandse inwoners bij gekregen, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE). 13,8% van de inwoners op Menorca is buitenlands.

Mallorca

Op het grootste eiland van de Balearen, te weten Mallorca, wonen op dit moment 914.651 personen waarvan 733.921 de Spaanse nationaliteit hebben en 180.730 een buitenlandse nationaliteit.

Ibiza

Op het party-eiland Ibiza wonen op dit moment 153.084 personen waarvan 111.810 de Spaanse nationaliteit hebben en 41.274 een buitenlandse nationaliteit.

Formentera

Op het kleinste eiland Formentera wonen op dit moment 13.440 personen waarvan 8.736 de Spaanse nationaliteit hebben en 4.704 een buitenlandse nationaliteit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Leuke info over de Balearen !
  Ik ken Menorca en Formentera goed, heb er lang gewoond.
  In die tijd had Formentera nog maar 5000 inwoners.
  Toevallig was ik er pas geleden weer eens, na 18 jaar
  en vond het “een stuk voller”geworden…en dat in de winter.
  Zijn mooie eilanden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken