Menorca heeft meer inwoners dan ooit tevoren met dank aan buitenlanders

Menorca heeft meer inwoners dan ooit tevoren met dank aan buitenlanders
Beeld: Pixabay

Menorca heeft meer inwoners dan ooit tevoren met dank aan buitenlanders

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MENORCA – Iedereen heeft het altijd over de meer populaire Balearen eilanden Mallorca, Ibiza en Formentera maar bijna nooit hoort men iets over het tweede grootste eiland van de archipel, Menorca. Dit eiland is zeker niet minder mooi en aantrekkelijk dan de overige Balearen eilanden maar het is voorlopig gevrijwaard van de “hype” om de Balearen te bezoeken.

Het aantal inwoners op Menorca is echter nog nooit zo hoog geweest en er wonen op dit moment 95.452 inwoners. Het is de eerste keer dat het inwonertal op Menorca de grens van 95.000 inwoners is gepasseerd en dat heeft het eiland deels te danken aan de buitenlanders die op Menorca zijn gaan wonen.

Menorca

In totaal wonen er sinds 1 juli 2018 op Menorca 95.452 personen waarvan 47.430 mannen en 48.022 vrouwen. 82.259 van deze inwoners hebben de Spaanse nationaliteit terwijl er 13.193 buitenlanders officieel op Menorca wonen, een stijging van 8,2%.

Het eerste half jaar (tussen begin januari en eind juni 2018) heeft Menorca er 749 buitenlandse inwoners bij gekregen, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE). 13,8% van de inwoners op Menorca is buitenlands.

Mallorca

Op het grootste eiland van de Balearen, te weten Mallorca, wonen op dit moment 914.651 personen waarvan 733.921 de Spaanse nationaliteit hebben en 180.730 een buitenlandse nationaliteit.

Ibiza

Op het party-eiland Ibiza wonen op dit moment 153.084 personen waarvan 111.810 de Spaanse nationaliteit hebben en 41.274 een buitenlandse nationaliteit.

Formentera

Op het kleinste eiland Formentera wonen op dit moment 13.440 personen waarvan 8.736 de Spaanse nationaliteit hebben en 4.704 een buitenlandse nationaliteit.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.