Verdwenen hardlopende vrouw dood gevonden in Huelva (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Verdwenen hardlopende vrouw dood gevonden in Huelva (UPDATE)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – Na een dagenlange zoektocht door honderden professionals en vrijwilligers in de omgeving van het dorp El Campillo in de provincie Huelva in Andalusië, heeft men deze maandag het levenloze lichaam van de 26-jarige lerares gevonden. Laura Luelmo was slechts daags voor haar verdwijning in El Campillo aangekomen als plaatsvervangende lerares op een school. Die woensdagmiddag besloot ze te gaan hardlopen waarna ze niet meer gezien werd.

Het toeval wil dat men dagen voor de verdwijning van de 26-jarige Laura in Huelva in Spanje een campagne was begonnen wat betreft het hardlopen (running) en het gevoel van onzekerheid bij vrouwen. Met de dood van de hardloopster Laura is opnieuw bewezen dat er gevaarlijke en fatale situaties kunnen ontstaan.

Laura Luelmo was slechts daags voor haar verdwijning aangekomen in het dorp El Campillo in de provincie Huelva waar ze als plaatsvervangend lerares op de school in het nabijgelegen dorp Nerva aan het werk was gegaan. Vorige week woensdag besloot Laura van de omgeving te gaan genieten en wilde ze gaan hardlopen, iets wat ze ook per telefoon aan haar vriend vertelde.

Rond 16 uur vertrok Laura om te gaan hardlopen waarna ze is verdwenen en pas weer op afgelopen maandag levenloos werd gevonden op meer dan 3 kilometer afstand van het dorp El Campillo en in een gebied waar het niet normaal is om te gaan hardlopen. De politie kon haar telefoon na de verdwijning weliswaar traceren en wist dat rond 20 uur het laatste WhatsApp signaal werd verstuurd maar dankzij het moeilijk begaanbare terrein en gebrek aan antennes was een locatie bepalen moeilijk.

Uiteindelijk werd het lichaam van Laura bij toeval door een Rode Kruis vrijwilligster in het gebied genaamd La Mimbrera nabij de gemeente Zalamea la Real gevonden. Deze Rode Kruis medewerkster was de groep collega’s kwijtgeraakt en vond bij toeval kleding wat later van Laura bleek te zijn. Uiteindelijk wisten specialisten van de Guardia Civil het lichaam van Laura onder takken verstopt met de kleding door elkaar terug te vinden. Ze kon herkend worden aan een tatoeage op haar enkel.

Nu haar lichaam is gevonden begint de zoektocht naar de dader van deze moord. De politie heeft reeds enkele verdachten op het oog maar heeft nog niets vrijgegeven over de toedracht van de gewelddadige dood van Laura en of er al een verdachte is.

Wat wel toeval is, is het feit dat in het huis tegenover de woning die Laura gehuurd had een man woont die in 2000 veroordeeld werd tot 15 jaar celstraf voor het vermoorden van een vrouw. Diezelfde man probeerde in 2008 tijdens enkele dagen verlof een andere vrouw en inwoonster van El Campillo aan te vallen met een mes.

UPDATE: Uiteindelijk heeft de politie de buurman van de vermoorde Laura gearresteerd. Bernardo M.N. heeft een strafblad en heeft zoals we eerder schreven al eens 15 jaar in de cel gezeten voor de moord op een oudere vrouw. Daarnaast heeft hij 10 jaar geleden ook geprobeerd een andere vrouw aan te vallen. In eerste instantie werd gezocht naar de tweelingbroer maar die zit op dit moment in de gevangenis. Bernardo woont tegenover het slachtoffer die via internet al eens geklaagd had over de houding van haar buurman.

Ga naar de inhoud