125 miljoen jaar oude krokodil gevonden in Teruel

125 miljoen jaar oude krokodil gevonden in Teruel
Beeld: Dinopolis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TERUEL – Teruel staat bekend om de slogan ‘Teruel existe’ om aan te geven dat ook de provincie Teruel bestaat in Spanje en niet als vergeten te boek wil staan. Maar nu blijkt dat 125 miljoen jaar geleden Teruel al bestond aangezien men de resten heeft gevonden van een 125 miljoen jaar oude krokodil.

Men heeft een nieuwe soort gevonden die volgens de experts minstens 125 miljoen jaar geleden leefde in het deel van Spanje dat nu bekend staat als de provincie Teruel. Deze provincie in Aragon is bezaaid met dinosaurus resten en er zijn meerdere plaatsen waar men naar dino’s kan kijken en alles te weten kan komen over deze dieren die lang geleden op de aarde rondliepen zoals in Dinopolis.

Nu hebben medewerkers van Teruel-Dinopolis en de Unidad de Paleontología de la UAM resten gevonden van wat zij noemen de ‘Hulkepholis rori’. Het gaat om een schedel van de reuzenkrokodil waarvan de resten werden gevonden nabij de gemeente Cabeza Santa Barbara. Volgens de experts gaat het om de oudste schedel van deze krokodillensoort die op deze aarde is gevonden.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.