125 miljoen jaar oude krokodil gevonden in Teruel

Oeps ... foto ontbreekt!

125 miljoen jaar oude krokodil gevonden in Teruel

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – Teruel staat bekend om de slogan ‘Teruel existe’ om aan te geven dat ook de provincie Teruel bestaat in Spanje en niet als vergeten te boek wil staan. Maar nu blijkt dat 125 miljoen jaar geleden Teruel al bestond aangezien men de resten heeft gevonden van een 125 miljoen jaar oude krokodil.

Men heeft een nieuwe soort gevonden die volgens de experts minstens 125 miljoen jaar geleden leefde in het deel van Spanje dat nu bekend staat als de provincie Teruel. Deze provincie in Aragon is bezaaid met dinosaurus resten en er zijn meerdere plaatsen waar men naar dino’s kan kijken en alles te weten kan komen over deze dieren die lang geleden op de aarde rondliepen zoals in Dinopolis.

Nu hebben medewerkers van Teruel-Dinopolis en de Unidad de Paleontología de la UAM resten gevonden van wat zij noemen de ‘Hulkepholis rori’. Het gaat om een schedel van de reuzenkrokodil waarvan de resten werden gevonden nabij de gemeente Cabeza Santa Barbara. Volgens de experts gaat het om de oudste schedel van deze krokodillensoort die op deze aarde is gevonden.

5f1a2b139a7ad853e71752321cf1deb7
Ga naar de inhoud