El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid in Camp Nou (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid in Camp Nou (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Deze woensdag 18 december om 20 uur wordt de uitgestelde ‘El Clásico’ wedstrijd tussen Spanje’s aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in het Camp Nou stadion gespeeld. Eigenlijk zou de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in speelronde 10 (van de 38) op 26 oktober om 13 uur ‘s middags gespeeld worden maar vanwege de rellen en protesten in Barcelona werd besloten de wedstrijd te verplaatsen naar woensdag 18 december.

Het is de eerste klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid dit voetbalseizoen. Een wedstrijd die eigenlijk op zaterdag 26 oktober gespeeld had moeten worden maar werd uitgesteld naar woensdag 18 december.

De wedstrijd wordt weliswaar nu in speelronde 17 gespeeld maar hoort bij de speelronde 10. Het is de eerste keer in negen jaar tijd dat beide teams op gelijke hoogte staan in de La Liga competitie met beiden 35 punten nadat beide teams het afgelopen weekend op een gelijkspel eindigden.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 178 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 72 te winnen en wist FC Barcelona er 72 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 34 gelijk gespeeld door beide teams.

Het totaal aantal doelpunten wat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 18 december 2019 waren er 286 voor Madrid en 288 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).

Ongeacht wat de uitslag van de wedstrijd dit weekend zal worden, spannend wordt het ongetwijfeld waarbij beide clubs niet zomaar de wedstrijd zullen weggegeven en zullen vechten tot het einde.

UPDATE: De wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid is geëindigd op een 0-0 gelijkspel. Real Madrid schoot wel een bal in het doel van FC Barcelona maar de goal van Bale werd afgekeurd vanwege buitenspel. Verder vonden er op het veld en in het stadion niet veel onlusten plaats behalve in minuut 55 toen diverse separatisten gele plastic ballen op het veld gooien en de wedstrijd korte tijd werd stilgelegd. Op straat was dit tijdens en na de wedstrijd een ander verhaal waar groepen onruststokers voor veel problemen zorgden met meerdere containers die verbrand zijn, er 10 mensen werden gearresteerd en er 36 gewonden vielen waaronder ook diverse agenten.

Ga naar de inhoud