Rapper Tyga en Los del Río in nieuwe ‘Macarena’ versie

Oeps ... foto ontbreekt!

Rapper Tyga en Los del Río in nieuwe ‘Macarena’ versie

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Het Andalusische duo Los del Río heeft het opnieuw voor elkaar gekregen om in de aandacht te staan met hun levenslied. Het gaat natuurlijk om het welbekende ‘Macarena’ waar wellicht wel meer dan 6.000 verschillende versies van bestaan maar waar nu een Amerikaanse rap-variant bij is gekomen dankzij Tyga en ‘Ayy Macarena’.

Nee, in de nieuwe videoclip van rapper Tyga is het typische Macarena dansje (wie kent het niet) niet te zien maar verschijnen wel de oorspronkelijke bedenkers en zangers van het lied, het Andalusische duo Los del Río. En dat doen ze heel kort in Amerikaanse gangster stijl, in het begin en gedurende de video op de achtergrond.

Het is opvallend dat Rafael Ruíz en Antonio Romero Monge van Los del Río zelf in een videoclip voorkomen want dat gebeurde tot nu toe maar zelden. Rapper Tyga zelf is een soort van Jim Carrey figuur zoals in de film Mask.

Los del Río is opgericht in Sevilla in de jaren 60 van de vorige eeuw. Voor de internationale doorbraak met de Macarena had het duo al meer dan 30 albums opgenomen met traditionele Spaanse muziek. 

Het nummer Macarena werd oorspronkelijk in 1993 opgenomen. Al snel werd het populair op Spaanstalige radiostations. De Bayside Boys maakte vervolgens een remix van het nummer dat eerst in Spanje en later wereldwijd werd uitgebracht. In 1996 scoorden ze dankzij de remix een wereldwijde nummer 1-hit met Macarena (de remix). Het succes was mede te danken aan het bijhorende dansje.

LEESTIP: Het Spaanse ‘Macarena’ lied en dansje

Later werden nog enkele andere versies van de Macarena uitgebracht, zoals Macarena Christmas (feitelijk hetzelfde liedje, maar met het geluid van kerstbellen op de achtergrond). De Macarena gaat over een meisje dat Macarena heet, of, omdat La Macarena een wijk in de Spaanse stad Sevilla is, een meisje uit die wijk.

https://www.instagram.com/p/B6KiisbCd65/?utm_source=ig_embed

In 2016 deden de twee zangers van Los del Río ook al mee met een video van Gente de Zona in het lied ‘Mas Macarena’, een trpische versie van het Spaanse lied.

Ga naar de inhoud