IKEA opent nieuwe stijl winkel in centrum Barcelona

IKEA opent nieuwe stijl winkel in centrum Barcelona
Beeld: IKEA (Badalona) / Facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Afgelopen september werd de eerste IKEA Planning Studio’ van Catalonië en heel Spanje geopend in het winkelgebied Parc d’Oci in Les Roquetes binnen de gemeentegrens van Sant Pere de Ribes, vlakbij de kustplaats Sitges. In Salt (Gerona) werd recent een ‘IKEA Diseña’ winkel geopend en nu heeft IKEA bekend gemaakt dat in het eerste kwartaal van 2021 er nog een nieuwe conceptwinkel bij gaat komen in Catalonië, dit keer zeer centraal gelegen aan de Avenida Diagonal hartje centrum Barcelona.

Naast de traditionele IKEA meubelwinkels in Badalona, l’Hospitalet de Llobregat en Sabadell, heeft Catalonië er op 24 september een nieuwe winkel bij gekregen. Deze werd echter niet geopend in een grote stad zoals Tarragona en Gerona (waar ooit IKEA winkels moesten komen) maar in Sant Pere de Ribes, niet ver weg van de kustplaats Sitges aan de Costa Barcelona.

De ‘IKEA Estudio de Planificación Les Roquetes’ is een nieuw concept winkel waarmee het Zweedse meubelconcern al eerder geëxperimenteerd heeft in steden als Londen, Stockholm en Kopenhagen. Madrid heeft reeds twee winkels in het centrum van de stad en op diverse andere plaatsen in het land de ‘Ikea Diseña’ winkels, zoals de recent geopende vestiging in Salt (Gerona) en binnenkort in Lerida.

De nieuwe ‘IKEA Planning Studio’ wordt geopend aan de Avenida Diagonal nummer 445-447 in een 544 m2 groot lokaal waar eerder de kledingzaak Nice & Crazy was gevestigd. Het is de eerste stadswinkel voor IKEA in Barcelona waar de keten al eens heeft geëxperimenteerd met een Pop-Up Store in de wijk El Born.

In deze voor IKEA relatief kleine zaak zal niemand met een goed gevuld winkelwagentje te zien zijn maar draait alles om persoonlijke aandacht zoals in de winkel van Sant Pere de Ribes die gespecialiseerd is in de planning van keukens, modulaire kasten en matrassen (planificación de muebles de cocina, armarios modulares y colchones). Voor zover wij weten is dat ook wat er in de winkel aan de Avenida Diagonal verkocht gaat worden.

Recent opende IKEA in Salt (Gerona) al een ‘IKEA Diseña’ winkel in het winkelcentrum ‘Espai Gironès’ en wordt er binnenkort nog een nieuwe ‘Ikea Diseña’ geopend in Lerida. Verder zijn er nog veel meer plannen die IKEA heeft voor Catalonië want deze regio vertegenwoordigde 23% van de omzet met 331 miljoen euro in 2019. Het is de redactie niet bekend of er ook aan de andere kant van Barcelona, te weten de provincie Tarragona, een kleinere IKEA vestiging zal komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.