Benidorm vreest eerste kerst zonder Britten door hoge PCR-kosten

Benidorm vreest eerste kerst zonder Britten door hoge PCR-kosten
Beeld: 123rf

Benidorm vreest eerste kerst zonder Britten door hoge PCR-kosten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Het lijkt dat Spanje’s meest bekende badstad dit jaar een kerst zonder Britten wacht. De kosten van de PCR testen voor het opsporen van COVID 19 liggen namelijk zo hoog, dat een korte vakantie naar Benidorm wel erg duur wordt.

“Als een familie van vier leden twee PCR-testen moet doen, eentje voor de heenreis en eentje voor de terugreis ook al zijn ze volledig gevaccineerd, dan kost dat hen meer dan 400 pond”, vat de voorzitter van de hotelvereniging van Benidorm, Nuria Montes, het probleem samen. 

Ook de eis dat kinderen onder de 12 jaar immuun moeten zijn, verergert het probleem. De touroperators zien dat heel wat reizen alsnog worden geannuleerd, ook op de Canarische eilanden, die anders steevast populair zijn als familiebestemming.

In het geval van Benidorm was het Britse toerisme nog steeds niet echt terug op volle toeren gaan draaien. In Benidorm gaat het vooral om bejaarden, en door de Britse maatregelen was die sector pas in september weer wat op gang gekomen.

“Het reizen is erg moeilijk”, beweert Montes, “Zowel door de normen van de Britten als die van Spanje. Ook al zijn er nog steeds vluchten, komen er weinig Britten aan, en we zien dat vele hotels zich verplicht zien te sluiten.”

De hotelsector klaagt dat de Spaanse staat te weinig heeft gedaan om haar te helpen rechtop te blijven. Op dit moment zijn er nog geen correcte cijfers in verband met de afwezigheid van het Britse toerisme. Globale cijfers wijzen er wel op dat deze zesde golf van de pandemie minstens heeft geleid tot een halvering van de bezette bedden. De hotelsector in Benidorm trekt unaniem aan de alarmbel en vraagt om meer hulp.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.