Staking transportsector op 20, 21 en 22 december gaat niet door in Spanje

Staking transportsector op 20, 21 en 22 december gaat niet door in Spanje
Beeld: Canva

Staking transportsector op 20, 21 en 22 december gaat niet door in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering en de vertegenwoordigers van de transportsector in Spanje hebben een overeenkomst bereikt waarna de driedaagse staking op 20, 21 en 22 december is geannuleerd. De staking in het hele land zou aanstaande maandag 20 december moeten beginnen en zou net voor de drukke kerstperiode plaats moeten vinden waardoor er een chaos werd verwacht.

Een van de belangrijkste knelpunten die nu is opgelost was het verbod voor vrachtwagenchauffeur voor het laden en lossen van hun eigen vrachtwagens. Er is nu afgesproken dat de chauffeurs mogen meehelpen met het laden en lossen, blijkbaar een historische overwinning voor de transportsector.

Een ander knelpunt waren de wachttijden die nu gehalveerd worden. Bij overschrijding heeft de vervoerder recht op schadevergoeding. Verder wordt er in de wet een clausule opgenomen over de stabilisatie van de dieselprijs in de transportcontracten, een claim waar de transportsector al jaren aan werkte. 

Ook is afgesproken dat zonder toestemming van de transportsector er geen tol geheven gaat worden voor zwaar transport. Dat wil niet zeggen dat die tol of kilometerheffing er niet zal komen maar wel dat dit altijd in overleg dient te gebeuren met de transportsector.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.