Solidariteit na 6 dagen en nachten zoeken naar Julen in Málaga (zaterdag)

Europa Press
Beeld: Europa Press

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Na zes dagen en zes nachten is er nog geen goed nieuws te melden over de reddingspoging van de tweejarige Julen in een 110 meter diepe en 25 cm smalle waterput in Totalán, Málaga. De reddingspoging gaat onafgebroken dag en nacht door waarbij 300 personen waaronder agenten van de Guardia Civil, brandweermannen, technisch personeel, mijnwerkers en andere reddingswerkers zich inzetten om Julen te vinden en hopelijk levend uit het donkere gat te halen.

Een ding is wel goed nieuws en dat is de solidariteit van de ongeveer 700 inwoners van Totálan die allemaal op hun manier willen bijdragen door onderdak te bieden aan diegene die dat nodig hebben, reddingswerkers en journalisten te voorzien van drinken, eten en dekens omdat het weliswaar overdag lekker zonnig is maar ‘s-nachts behoorlijk koud kan zijn.

De ouders van de tweejarige Julen, José Roselló en Victoria García, zijn door een inwoner opgevangen in huis omdat zij de woning die vlakbij de waterput is gelegen moesten verlaten vanwege gevaar voor instorten aangezien de halve berg wordt afgegraven.

In de nabijgelegen bar Arriba y Abajo is een geïmproviseerd perscentrum ontstaan aangezien veel journalisten zich daar verzamelen om de wereld op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen.

Veel inwoners zeggen dat ze met eigen hand en schoppen naar Julen willen graven maar men weet dat zoiets niet mogelijk is en zelfs levensbedreigend kan zijn voor Julen. Iedereen in Totalán waardeert men de inzet van alle betrokkenen enorm.

Laatste nieuws

(zaterdag 19 januari 12.00 uur)

Het laatste nieuws rondom de werkzaamheden is dat er een nieuwe tegenslag was aangezien de werkzaamheden aan de eerste tunnel in de nacht van vrijdag op zaterdag nog niet van start was gegaan vanwege technische problemen. Aangezien het om een uitzonderlijke en ongewone reddingsoperatie gaat moet er veel geïmproviseerd worden en dat kan helaa zorgen voor oponthoud en vertragingen.

Het platform (zie grafiek beneden) vanwaar men de tunnel(s) gaat graven is in ieder geval klaar voor de zware machines en zaterdagmorgen is men uiteindelijk begonnen met het perforeren van de grond om de tunnel aan te leggen. Zoals men nu verwacht is de verticale tunnel in 15 uur klaar waarna mijnwerkers horizontaal handmatig verder gaan tot aan de waterput waar Julen zich moet bevinden.

Men gaat er vanuit dat, als alles goed gaat, het minstens nog 35 uur zal duren voordat men bij Julen kan komen (15 uur voor de vertikale en 20 uur voor de handgegraven horizontale tunnel).

Een van de grootste problemen kan de regen zijn waarvan verwacht wordt dat deze zaterdagmiddag over Totalán zal trekken. De regen kan eventueel voor problemen gaan zorgen omdat de grond onstabiel kan worden maar verwacht wordt dat er niet heel veel regen zal vallen.

Diario Sur / Vertaald door redactie

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een angst zal die peuter daar diep onder de grond hebben,een angst in die duistere ondergrondse aarde, Ik hoop dat hij levend onder die grond gevonden zal worden,het is zo duivels,levend begraven onder de grond,zoveel leed voor die ouders,er had een stalen deksel op gezeten moeten hebben, maar daar denken die Hoog begaafden niet aan.

Ik blijf mij altijd verbazen over de massahysterie die ontstaat, met name op social media, als een kind iets overkomt. Ik bedoel, het is heel erg, verschrikkelijk, het zal je kind maar zijn maar er zijn zoveel kinderen ter wereld die zich in een hopeloze positie bevinden en waar je niets over hoort. Waar niemand een traan voor laat. Natuurlijk hoop ik van harte dat ze dat jochie vinden, levend welteverstaan. Ik kan alleen zo slecht tegen al die hysterie rondom zo’n drama.

Er wordt wel degelijk aan kinderen gedacht die onder zware omstandigheden leven, misschien niet door iedereen, maar zeker wel door een hele grote groep mensen hier op Aarde. Er zijn veel mensen die zich inzetten voor die kinderen en mensen die hun hulpplannen steunen met geld, petities of aandacht via social media en krantartikelen. Gewoon goed om je heen kijken Loek misschien ziet u dat ook in. Dat het u niet snel genoeg gaat dat is weer wat ander, misschien bedoelt u dat? Maar zodra er een schrijnende situatie bekend wordt, is er wel degelijk bezorgdheid vanuit een grote groep… Lees verder »

Wat je hier hebt geschreven, op een zeer positieve manier, is in 1 woord PRACHTIG. Je omschrijft alles zoals het is en het legt je mooie inborst bloot.
Leuk en hartverwarmend om zo’n tekst te lezen, in plaats van negatieve kritiek dat nooit opbouwend is.

Je hebt zeker zelf geen kinderen?

Zeker wel….maar ik laat mij niet meeslepen in emoties die worden gevoed door de media.

Helemaal mee eens.
Maar ook alle uitspraken van mensen die alleen maar aannames doen…….bekende klok en klepel vefhaal. Om je kapot te ergeren

Mijn maag draaide om bij de eerste nieuwsberichten.
We blijven hopen op het beste. Ik kan alleen maar zeggen sterkte en kracht voor alle betrokken

Ik wil iedereen vragen of je nou gelovig bent of niet om samen te bidden tot God voor Julen en zijn familieleden, bidden dat hij spoedig gevonden mag worden en als het mogelijk is levend en wel. Nu de hele wereld machteloos mee kijkt is dit een kleine toch krachtige moeite om te doen.

Samen sterk voor die kleine held.

Ik ben niet gelovig en als atheïst pur sang kan en weet ik niet hoe te bidden!! Ik kan enkel hopen

Bidden is gewoon praten tegen God, succes!

Daar hoop ik ook op.
Elk half uur checken of er al nieuws is.
Ben zelf moeder van 3 en moet er niet aan denken als het ons zou overkomen.
Ik brand ook al elke dag een kaarsje voor ze.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.