Scholen dicht in Valencia regio vanwege noodweer

Scholen dicht in Valencia regio vanwege noodweer
Beeld: 123rf

Scholen dicht in Valencia regio vanwege noodweer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In tientallen gemeenten heeft men in de Valencia regio besloten om op maandag de scholen gesloten te houden. Men wil vermijden dat de ouders in het slechte weer naar de scholen moeten rijden wat gevaarlijke situatie kan opleveren vanwege de harde windstoten, de regen en sneeuwval.

Als voorzorgsmaatregel hebben tientallen gemeenten besloten de scholen op maandag 20 januari vanwege de gevolgen van storm Gloria gesloten te houden. Leerlingen hebben een dagje extra vrij en kunnen, indien mogelijk, van de sneeuw gaan genieten in de provincies Alicante, Valencia en Castellón.

In Valencia hebben de volgende gemeente besloten de scholen gesloten te houden op maandag: Cullera, Xàtiva, Piles, Puebla de Farnals, Bellreguard, Sueca, Oliva, Gandia, Tavernes de la Valldigna, Benifairó de la Valldigna, Ontinyent en Alpuente.

In de provincie Alicante zullen de scholen gesloten zijn in: Dénia, Xàbia, Teulada, Pedreguer, Alcoi, Calpe, Ibi, Onil, Alcalalí, Senija, Lliber, Benigembla, Parçent, Castalla, Villena, Benitatxell, Benissa, Xaló, Gata de Gorgos, Ondara, Pego, Guardamar del Segura, el Verger, Elda en Orihuela (alleen in de zone El Palmeral).

In de provincie Castellón zijn de scholen in de volgende gemeenten gesloten: Benasal, Viver en Vilafranca.

Diverse andere gemeenten in de provincies Alicante, Valencia en Castellón hebben nog geen definitieve beslissing genomen over de sluiting van scholen. Dit hangt helemaal af van de weersomstandigheden maar de kans is groot dat naarmate er meer sneeuw en regen valt en de wind in kracht toeneemt men overgaat tot het sluiten van scholen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.