Search
menu
Search

Na de sneeuw en koudegolf kan Spanje zich klaarmaken voor veel regen

Na de sneeuw en koudegolf kan Spanje zich klaarmaken voor veel regen

Na de sneeuw en koudegolf kan Spanje zich klaarmaken voor veel regen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – 2021 is voor wat betreft het weer in Spanje niet al te best begonnen. Dat wil zeggen, met de storm Filomena werd zoveel sneeuw aangevoerd dat men op sommige plaatsen zoals de Madrid regio en met name de hoofdstad Madrid na anderhalve week nog steeds te maken heeft met de problemen die de sneeuw heeft veroorzaakt. Na de sneeuw kwam een koudegolf met minimale record temperaturen tot -25 graden wat de sneeuwsituatie er niet beter op maakte en nu krijgt men te maken met hevige regenval en wind.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet zullen delen van Spanje te maken krijgen met een verandering in het weer dat wordt veroorzaakt door een Atlantische storm die vanuit het westen nadert en die warme en vochtige lucht en neerslag in de vorm van regen op het Spaanse vasteland en de Balearen zal brengen. Dit gaat in sommige gebieden vergezeld van harde windvlagen.

De eerste regio’s die op dinsdag te maken krijgen met de verandering in het weer zijn Galicië, Asturië en het noorden van Castilië en León waar het zal regenen en men harde windvlagen zal merken.

Vanaf woensdag zullen de regen en de wind zich vanuit het noorden en noordwesten verder verspreiden over het Spaanse vasteland richting het noorden van de Cantabrische kust, te weten de regio’s Cantabrië en Baskenland, maar ook naar Extremadura en Andalusië. Op sommige plaatsen kan heel veel regen vallen waarschuwt de Aemet. Deze regenval kan doorgaan tot zondag.

Speciaal voor Madrid waarschuwt de Spaanse weerdienst voor de windvlagen van 70 km/uur omdat in de autonome regio Madrid door de storm Filomena en de hevige sneeuwval meer dan 600.000 bomen beschadigt zijn geraakt en deze erg gevoelig zijn voor de wind met kans op vallende takken of brekende bomen die het gewicht van de sneeuw niet aankonden.

De regen en wind zullen niet overal in Spanje te merken zijn. Zo zal het aan de Middellandse Zeekust en op de Balearen eilanden veel rustiger zijn dan in de rest van Spanje wat betreft het weer. Ook voor de Canarische Eilanden zijn geen belangrijke waarschuwingen voor de komende dagen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?