Na de sneeuw en koudegolf kan Spanje zich klaarmaken voor veel regen

Na de sneeuw en koudegolf kan Spanje zich klaarmaken voor veel regen

Na de sneeuw en koudegolf kan Spanje zich klaarmaken voor veel regen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – 2021 is voor wat betreft het weer in Spanje niet al te best begonnen. Dat wil zeggen, met de storm Filomena werd zoveel sneeuw aangevoerd dat men op sommige plaatsen zoals de Madrid regio en met name de hoofdstad Madrid na anderhalve week nog steeds te maken heeft met de problemen die de sneeuw heeft veroorzaakt. Na de sneeuw kwam een koudegolf met minimale record temperaturen tot -25 graden wat de sneeuwsituatie er niet beter op maakte en nu krijgt men te maken met hevige regenval en wind.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet zullen delen van Spanje te maken krijgen met een verandering in het weer dat wordt veroorzaakt door een Atlantische storm die vanuit het westen nadert en die warme en vochtige lucht en neerslag in de vorm van regen op het Spaanse vasteland en de Balearen zal brengen. Dit gaat in sommige gebieden vergezeld van harde windvlagen.

De eerste regio’s die op dinsdag te maken krijgen met de verandering in het weer zijn Galicië, Asturië en het noorden van Castilië en León waar het zal regenen en men harde windvlagen zal merken.

Vanaf woensdag zullen de regen en de wind zich vanuit het noorden en noordwesten verder verspreiden over het Spaanse vasteland richting het noorden van de Cantabrische kust, te weten de regio’s Cantabrië en Baskenland, maar ook naar Extremadura en Andalusië. Op sommige plaatsen kan heel veel regen vallen waarschuwt de Aemet. Deze regenval kan doorgaan tot zondag.

Speciaal voor Madrid waarschuwt de Spaanse weerdienst voor de windvlagen van 70 km/uur omdat in de autonome regio Madrid door de storm Filomena en de hevige sneeuwval meer dan 600.000 bomen beschadigt zijn geraakt en deze erg gevoelig zijn voor de wind met kans op vallende takken of brekende bomen die het gewicht van de sneeuw niet aankonden.

De regen en wind zullen niet overal in Spanje te merken zijn. Zo zal het aan de Middellandse Zeekust en op de Balearen eilanden veel rustiger zijn dan in de rest van Spanje wat betreft het weer. Ook voor de Canarische Eilanden zijn geen belangrijke waarschuwingen voor de komende dagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.