De AVE low cost hogesnelheidstrein start eerder met route Madrid-Valencia

De AVE low cost hogesnelheidstrein start eerder met route Madrid-Valencia
Beeld: AVLO Renfe

De AVE low cost hogesnelheidstrein start eerder met route Madrid-Valencia

VALENCIA/MADRID – Goed nieuws voor de inwoners van Madrid en Valencia die met de hogesnelheidstrein tussen beide steden willen reizen maar het liefst iets minder willen betalen. De Spaanse AVE low cost trein AVLO begint een eerder met de service op het traject Madrid-valencia-Madrid. Vanaf 21 februari kunnen reizigers tussen beide steden reizen tegen aantrekkelijke tarieven. 

De treinkaartjes voor deze extra snelle treinverbinding tussen Madrid en Valencia gaan vanaf 20 januari in de verkoop vanaf 7 euro. In totaal zal de AVLO 6 keer per dag op en neer rijden, 3 in elke richting met een totaal van 2.200 stoelen per dag. De AVLO stopt op de route tussen Madrid-Atocha en Valencia ook bij de stations van Cuenca Fernando Zóbel en Requena-Utiel.

De AVLO is de Spaanse low cost variant van de duurdere maar veel bekendere AVE hogesnelheidstrein van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe. Deze AVLO had op 6 april 2020 de eerste rit tussen Madrid en Barcelona moeten afleggen maar die werd uiteraard vanwege de corona-crisis geannuleerd. Uiteindelijk begon de AVLO op 23 juni 2021 te rijden en was het meteen een succes op het enige traject tussen Madrid en Barcelona.

De AVLO treinen (Talgo Serie 112) zijn minder luxe dan de AVE treinen en dat is met name te merken in de stoelindeling die slechts in één klasse te vinden is. Zo zal een treinstel 438 stoelen hebben wat 20% meer is dan de AVE treinstellen. 

Verder moet er voor extra service en voorzieningen bijbetaald worden. Maar bij elk treinkaartje is net zoals bij low cost vluchten één stuks handbagage inbegrepen. Kinderen onder 14 jaar kunnen al vanaf 5 euro reizen en er zijn andere speciale kortingen zoals voor grote gezinnen (familias numerosas). De normale treinkaartjes zijn al vanaf 7 euro per traject te koop.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.