Speel het populaire en gratis woordenspel ‘Wordle’ nu ook in het Spaans

Speel het populaire en gratis woordenspel ‘Wordle’ nu ook in het Spaans
Beeld: RTVE / video screenshot

Speel het populaire en gratis woordenspel ‘Wordle’ nu ook in het Spaans

MADRID – Het heeft slechts drie maanden geduurd voordat de gratis internetvariant van het dertig jaar oude spelletje Lingo is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. We hebben het over ‘Wordle’ dat in 2020 door de Brit Josh Wardle werd bedacht om samen met zijn vriend Palak Shah tijdens de corona-pandemie te spelen. Maar nadat het spel gedeeld werd op social media netwerken is de internetversie uitgegroeid tot een fenomeen. Maar het oorspronkelijke Wordle is in het Engels en niet iedereen beheerst dat goed genoeg om het woordenspelletje te spelen. Daarom is er nu ook een Spaanse variant om jouw Spaans te oefenen (en Catalaanse, Nederlandse en Vlaamse versies).

Wordle wordt omschreven als een Lingo-achtig woordenspelletje dat gratis zonder advertenties online via een internetpagina te spelen is. Maar wat als een tijdverdrijf tussen twee vrienden ontstond is inmiddels uitgeroeid tot een webpagina met dagelijks meer dan 2 miljoen bezoekers. Maar wat is Wordle eigenlijk?

In Wordle hebben spelers zes pogingen om een woord van vijf letters te raden.  Uiteraard geeft het spel de speler aanwijzingen zoals een goed geraden letter op de verkeerde plek die geel kleurt, een juiste letter op de goede plek die groen kleurt en letters die niet in het te raden woord voorkomen krijgen de kleur grijs. Makkelijker kan het niet, toch?

Mocht je echter het Engels niet zo goed beheersen en het spel liever in het Spaans willen spelen, dan kan dat nu ook. Voor veel lezers is het spel spelen in het Spaans wellicht makkelijker, of juist niet maar dan kun je wel het Spaans oefenen en jouw niveau Spaans testen. De Spaanse Wordle is HIER te spelen. Succes! Overigens is er inmiddels ook een Catalaanse versie die HIER te spelen is.

Mocht je echter Wordle liever niet in het Engels, Spaans of Catalaans willen spelen dan zijn er inmiddels ook een Nederlandse versie die HIER te spelen is en een Vlaamse versie die HIER te spelen is. Dus, even op een rijtje:

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.