Stijging huizenprijzen Spanje op een na laagste van de Europese Unie

Stijging huizenprijzen Spanje op een na laagste van de Europese Unie
Beeld: Canva

Stijging huizenprijzen Spanje op een na laagste van de Europese Unie

MADRID – Terwijl volgens de cijfers van het CBS de transactieprijzen van Nederlandse koopwoningen, van zowel nieuwe als bestaande, in het derde kwartaal van 2021 gemiddeld 16,8% hoger waren dan een jaar eerder, is dat in Spanje slechts 4,2%. Daarmee behoort Nederland opnieuw tot de landen met de grootste stijging van de huizenprijzen in de Europese Unie terwijl Spanje bijna helemaal onderaan de lijst staat. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Nederlandse CBS, het Kadaster en Eurostat.

De huizenprijzen in de Europese Unie waren in het derde kwartaal van 2021 gemiddeld 9,2% hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Nederland kende na Tsjechië (22%), Litouwen (18,9%) en Estland (17,3%) de grootste stijging met 16,8%. Voor Spanje geldt echter dat het land wat betreft de huizenprijzen samen met Italië op de voorlaatste plaats staat met 4,2% wat meer is dan Cyprus. In alle landen van de Europese Unie werden huizen duurder. In de helft van deze landen stegen de huizenprijzen met meer dan 10 procent.

Volgens de website van de Consejo General del Notariado is het aantal woningen in november 2021 vergeleken met november 2020 met 25,9% gestegen in Spanje. Exacte cijfers over het aantal verkochte woningen in 2021 zijn nog niet bekend gemaakt al weten we wel dat tot en met oktober 2021 er bijna 527.000 woningen werden verkocht in Spanje.

Met name op de Balearen stegen de woningverkopen met 58,4% gevolgd door La Rioja met 49,2%, Canarische Eilanden met 42,7% en Andalusië en de Madrid regio, elk met 31,8%. Volgens het Consejo General del Notariado stegen ook de prijzen gemiddeld met 7,4% in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.