Search
menu
Search

Vijf doden en elf gewonden bij brand in bejaardentehuis in Valencia

Vijf doden en elf gewonden bij brand in bejaardentehuis in Valencia
Beeld: @BombersValencia / twitter

Vijf doden en elf gewonden bij brand in bejaardentehuis in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Dinsdagavond omstreeks 23.20 uur brak een brand uit in een bejaardentehuis in Moncada, vlakbij Valencia. Een van de vleugels van het gebouw werd beschadigd. 70 bewoners moesten worden geëvacueerd, en vijf mensen lieten helaas het leven.

De brand woedde dinsdagnacht en richtte serieuze schade aan. Naast de vijf betreurde slachtoffers zijn er ook 11 gewonden gevallen. De reden van de brand is nog niet bekend. Mogelijk zou een kortsluiting in een beademingstoestel aan de basis van het ongeluk kunnen liggen.

De brandweer slaagde er in het vuur te doven omstreeks 1.20 uur. Daarvoor moesten in totaal maar liefst zes eenheden van de brandweer van Valencia uitrukken.

De vlammen hebben een van de vleugels van het gebouw aangetast. 3 mensen zijn ook afgevoerd met serieuze rookvergiftiging. Ze werden samen met 8 andere licht gewonden overgebracht naar het Doctor Peset ziekenhuis, het Arnau de Vilanova ziekenhuis en het de Manises ziekenhuis. De evacuatie verliep moeizaam, omdat veel van de bewoners natuurlijk slecht te been zijn of zich per rolstoel verplaatsen.

Het bejaardentehuis heeft een capaciteit van 100 personen. Het wordt privé uitgebaat maar wel in opdracht van de Generalitat van Valencia. De gemeente Moncada heeft een periode van rouw afgekondigd tot vrijdag 21 januari. Alle vlaggen hangen tot dan halfstok. Bovendien vindt vandaag om 12 uur ’s middags een minuut stilte plaats voor de deur van het gemeentehuis. Het gemeentebestuur sprak haar medeleven en solidariteit uit aan alle inwoners van Moncada.

Ga naar de inhoud