Search
menu
Search

Een vijftienjarige Spaanse wonderboy krijgt plaats op de Universiteit van Oxford

Een vijftienjarige Spaanse wonderboy krijgt plaats op de Universiteit van Oxford
Beeld: via canva.com

Een vijftienjarige Spaanse wonderboy krijgt plaats op de Universiteit van Oxford

Soms word je met talent geboren. Miguel Donaire Arcas-Sariot is amper vijftien en verzilverde al een plaatsje aan de prestigieuze Britse universiteit van Oxford. De jongen doorstond moeilijke proeven en werd er toegelaten voor een carrière in ingenieurswetenschappen en informatica. 

Al van kleins af aan was de jonge Miguel gebeten door de wiskunde. “Ik herinner me hem logische vraagstukken oplossen vanaf het moment dat hij zelf kon nadenken”, vertelt zijn moeder María José Arcas-Sariot. Miguel is een leerling op het Presentación de Granada college en steekt er met kop en schouders boven zijn medeleerlingen uit.

Het was Miguel zelf die zich inschreef voor de test van Oxford. Hij legde daarvoor een examen af in Madrid waarop de jongen 96 van de 100 punten scoorde. Online moest hij ook nog eens vier tests Engels doen.

Miguel is dan ook geen onbekende in Spanje. Eerder al behaalde hij de eerste plaats op de nationale olympiade voor wiskunde. Op school zit hij twee jaar voor op zijn leeftijdsgenoten. Volgens leerkrachten is hij niet alleen erg slim, maar ook op persoonlijk vlak bijzonder volwassen.

De moeder van Miguel beschrijft haar zoon als een “goede, nobele en eenvoudige jongen”. “Wij probeerden altijd hem niet te veel voor te sturen op school zodat hij zo lang mogelijk van zijn jeugd zou genieten. We vinden dat je je niet moet overhaasten en dat zijn tijd als jongen het beste voor hem is, maar op een bepaald moment vroeg hij het zelf”

Thuis is de liefde voor wiskunde trouwens geen uitzondering. Ook de oudere zus van Miguel studeert wiskunde en fysica aan de universiteit van Granada.

Ga naar de inhoud