Search
menu
Search

Poolse inbrekersbende opgerold die 600.000 euro buit maakte in Málaga

Poolse inbrekersbende opgerold die 600.000 euro buit maakte in Málaga
Beeld: policía nacional / facebook

Poolse inbrekersbende opgerold die 600.000 euro buit maakte in Málaga

Afgelopen mei begon de Spaanse politie een onderzoek na een inbraak in Benahavís (Málaga). Ze kon vier Poolse individuen in het vizier brengen die een hele reeks inbraken op hun palmares hebben staan. Bij de meest succesvolle inbraak maakten ze maar liefst 600.000 euro buit. 

Helemaal vanuit Polen zakte de bende af tot in de regio rond Málaga en Alicante. De politie begon het onderzoek na een inbraak in een woning in Benahavís (Málaga). Ze kwam tot het besluit dat er op dezelfde manier te werk werd gegaan als bij een andere inbraak in Caseres, een gemeente in dezelfde buurt. Bij de inbraak in Caseres gingen dieven aan de haal met juwelen en cash geld, samen goed voor zo’n 600.000 euro. 

Beide inbraken waren bijzonder goed voorbereid. De dieven bestudeerden de gebouwen, kenden de gewoontes van de bewoners en wisten goed dat er erg waardevolle zaken in de woningen lagen. Bovendien moeten ze het beveiligingssysteem hebben gekend voor ze aan de inbraak begonnen. 

In dezelfde buurt werden rond die tijd nog vijf inbraken vastgesteld. Hierbij gingen de dieven anders te werk, en al snel rekende de politie twee personen in. Na die arrestatie reisden de 4 Polen uit voorzorg per vliegtuig naar Alicante waar ze opnieuw aan het werk gingen. De politie verhoogde de druk en rekende de dieven uiteindelijk in toen ze in Alicante het vliegtuig naar Polen wilden nemen. In hun bagage vonden ze 52 juwelen en 4.480 euro cash. 

Voor één van de dieven was eerder al een Nederlands arrestatiebevel uitgevaardigd voor inbraken. De bende bleek dus in verschillende landen actief. De vier mannen zitten in voorlopige hechtenis en wachten op hun definitieve straf.

Ga naar de inhoud