skip to Main Content
Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote
Fred Olsen Express

Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Fred Olsen heeft de grootste catamaran ter wereld in gebruik genomen bij de Canarische Eilanden. Om precies te zijn gaat het om de Betancuria Express die de route Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote vaart. Tussen het beginpunt in de haven van Las Palmas op Gran Canaria en het eindpunt in de haven van Arrecife op Lanzarote is de reistijd minder dan 4 uur.

De Betancuria Express werd tweedehands in 2017 gekocht in Denemarken waar de catamaran in 2011 in gebruik werd genomen. Fred Olsen betaalde 40 miljoen euro voor de boot en investeerde nog eens 4 miljoen aan het verbouwen en ver moderniseren van de Betancuria Express.

Aan boord van deze grote catamaran kunnen bijna 1.600 passagiers en 350 voertuigen vervoerd worden. De catamaran is 112,6 meter lang en 26,2 meter breed en heeft een hoogte van 28,5 meter en een diepgang van 8,5 meter. De catamaran heeft een snelheid van 40 knopen ofwel 74 km/uur.

De Betancuria Express werd in 2011 gebouwd door het Australische Austral en in eerste instantie gedoopt als Leonora Christina. De catamaran werd in Denemarken ingezet door BornholmerFærgen. In 2017 werd de catamaran gekocht door Fred Olsen Express en naar Zweden gebracht om de boot gedurende anderhalf jaar te verbouwen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
      1. Denk dat ze diepgang met de hoogte verwisseld hebben . Foutje kan gebeuren is geen ramp . Vergelijk het met foute spelling waar sommigen zo op door kunnen drammen

          1. Op Google staat geen hoogte maar wel een diepgang van maar 3,90 meter. Dit staat er precies It is a mixed freight-passenger high speed ship, 115 metres long, 26.2 metrer wide and 3.9 metre draught at the centre of the boat.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken