Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote

Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote
Beeld: Fred Olsen Express

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Fred Olsen heeft de grootste catamaran ter wereld in gebruik genomen bij de Canarische Eilanden. Om precies te zijn gaat het om de Betancuria Express die de route Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote vaart. Tussen het beginpunt in de haven van Las Palmas op Gran Canaria en het eindpunt in de haven van Arrecife op Lanzarote is de reistijd minder dan 4 uur.

De Betancuria Express werd tweedehands in 2017 gekocht in Denemarken waar de catamaran in 2011 in gebruik werd genomen. Fred Olsen betaalde 40 miljoen euro voor de boot en investeerde nog eens 4 miljoen aan het verbouwen en ver moderniseren van de Betancuria Express.

Aan boord van deze grote catamaran kunnen bijna 1.600 passagiers en 350 voertuigen vervoerd worden. De catamaran is 112,6 meter lang en 26,2 meter breed en heeft een hoogte van 28,5 meter en een diepgang van 8,5 meter. De catamaran heeft een snelheid van 40 knopen ofwel 74 km/uur.

De Betancuria Express werd in 2011 gebouwd door het Australische Austral en in eerste instantie gedoopt als Leonora Christina. De catamaran werd in Denemarken ingezet door BornholmerFærgen. In 2017 werd de catamaran gekocht door Fred Olsen Express en naar Zweden gebracht om de boot gedurende anderhalf jaar te verbouwen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Een hoogte van 4,85? Gelooft u het zelf?

Ik denk dat ze de diepgang bedoelen.

Denk dat ze diepgang met de hoogte verwisseld hebben . Foutje kan gebeuren is geen ramp . Vergelijk het met foute spelling waar sommigen zo op door kunnen drammen

Inderdaad, op Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Betancuria_Express) wordt als hoogte 28.5 m gegeven, diepgang (“draft”) 4.85 m en diepte 8.5 m – dat laatste is wellicht als hij stil ligt?

Op Google staat geen hoogte maar wel een diepgang van maar 3,90 meter. Dit staat er precies It is a mixed freight-passenger high speed ship, 115 metres long, 26.2 metrer wide and 3.9 metre draught at the centre of the boat.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.