Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote

Oeps ... foto ontbreekt!

Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Fred Olsen heeft de grootste catamaran ter wereld in gebruik genomen bij de Canarische Eilanden. Om precies te zijn gaat het om de Betancuria Express die de route Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote vaart. Tussen het beginpunt in de haven van Las Palmas op Gran Canaria en het eindpunt in de haven van Arrecife op Lanzarote is de reistijd minder dan 4 uur.

De Betancuria Express werd tweedehands in 2017 gekocht in Denemarken waar de catamaran in 2011 in gebruik werd genomen. Fred Olsen betaalde 40 miljoen euro voor de boot en investeerde nog eens 4 miljoen aan het verbouwen en ver moderniseren van de Betancuria Express.

Aan boord van deze grote catamaran kunnen bijna 1.600 passagiers en 350 voertuigen vervoerd worden. De catamaran is 112,6 meter lang en 26,2 meter breed en heeft een hoogte van 28,5 meter en een diepgang van 8,5 meter. De catamaran heeft een snelheid van 40 knopen ofwel 74 km/uur.

De Betancuria Express werd in 2011 gebouwd door het Australische Austral en in eerste instantie gedoopt als Leonora Christina. De catamaran werd in Denemarken ingezet door BornholmerFærgen. In 2017 werd de catamaran gekocht door Fred Olsen Express en naar Zweden gebracht om de boot gedurende anderhalf jaar te verbouwen.

Ga naar de inhoud