Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote

Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote
Beeld: Fred Olsen Express

Met de grootste catamaran in 4 uur tijd van Gran Canaria naar Lanzarote

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Fred Olsen heeft de grootste catamaran ter wereld in gebruik genomen bij de Canarische Eilanden. Om precies te zijn gaat het om de Betancuria Express die de route Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote vaart. Tussen het beginpunt in de haven van Las Palmas op Gran Canaria en het eindpunt in de haven van Arrecife op Lanzarote is de reistijd minder dan 4 uur.

De Betancuria Express werd tweedehands in 2017 gekocht in Denemarken waar de catamaran in 2011 in gebruik werd genomen. Fred Olsen betaalde 40 miljoen euro voor de boot en investeerde nog eens 4 miljoen aan het verbouwen en ver moderniseren van de Betancuria Express.

Aan boord van deze grote catamaran kunnen bijna 1.600 passagiers en 350 voertuigen vervoerd worden. De catamaran is 112,6 meter lang en 26,2 meter breed en heeft een hoogte van 28,5 meter en een diepgang van 8,5 meter. De catamaran heeft een snelheid van 40 knopen ofwel 74 km/uur.

De Betancuria Express werd in 2011 gebouwd door het Australische Austral en in eerste instantie gedoopt als Leonora Christina. De catamaran werd in Denemarken ingezet door BornholmerFærgen. In 2017 werd de catamaran gekocht door Fred Olsen Express en naar Zweden gebracht om de boot gedurende anderhalf jaar te verbouwen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.