Meer Nederlandse en Belgische toeristen in Benidorm in februari

Meer Nederlandse en Belgische toeristen in Benidorm
Beeld: 123rf

Meer Nederlandse en Belgische toeristen in Benidorm in februari

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Het aantal Nederlandse en Belgische toeristen dat gedurende de eerste twee weken van februari in de toeristische plaats Benidorm verbleef is gestegen ten opzichte van 2019. Het aandeel Spaanse toeristen is nog steeds meer dan 50% gevolgd door zo’n 35% Britse vakantiegangers met als derde op de lijst de Belgen en als vierde de Nederlanders.

Volgens de vereniging van hoteleigenaren Hosbec was het aandeel Spaanse vakantiegangers in de eerste twee weken van februari 51,1% wat 5% minder is dan in februari 2019 terwijl het aantal buitenlandse toeristen goed was voor een aandeel van 48,9%. 

Als tweede op de lijst staan de Britse toeristen met een aandeel van 35,9%, ook een daling van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het positieve nieuws begint bij de de nummer drie op de lijst, de Belgische toeristen die goed zijn voor 5,2% van het totaal aantal vakantiegangers in de eerste twee weken van februari. Het aantal Belgen dat naar Benidorm kwam steeg met 2,5%.

De grootste stijging werd echter geregistreerd bij de Nederlandse vakantiegangers waarvan het aandeel 3,9% is wat goed is voor de vierde plaats. Het aantal Nederlanders dat naar Benidorm kwam gedurende de eerste twee weken van februari steeg met maar liefst 20%.

In totaal had Benidorm een hotelbezetting van 76,9% tijdens de eerste twee weken van februari 2020. Dat is 3,1% minder dan dezelfde periode in 2019 toen dat 78% was. Er waren dit jaar 409.892 overnachtingen terwijl dat in 2019 nog 422.825 overnachtingen waren.

Januari 2020

Gedurende de laatste twee weken van januari was de verhouding nog 43,91% Spaanse toeristen en 56,09% buitenlandse toeristen waarvan 42,2% Britten, 5,89% Belgen en 3,88% Nederlanders.

Ook gedurende de eerste twee weken van dit jaar was het aandeel Spaanse vakantiegangers 46,33% en 53,67% buitenlandse toeristen waarvan 41,54% Britten, 4,56% Belgen en 3,19% Nederlanders.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.