Nederlander heeft zijn vrouw in makelaarskantoor in Moraira gedood

Nederlander heeft vrouw in makelaarskantoor Moraira gedood
Beeld: Twitter

Nederlander heeft zijn vrouw in makelaarskantoor in Moraira gedood

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De 59-jarige Nederlandse ex-marinier en makelaar Arthur K. heeft zijn 36-jarige Roemeense vrouw Alina Mocanu door messteken om het leven gebracht. Dat deed de makelaar nota bene in zijn makelaarskantoor Brilliant in de Avenida de Madrid in Moraira. Terwijl de Nederlander door de Guardia Civil tijdens het onderzoek begeleid werd naar het kantoor schreeuwden de bewoners ‘murderer, murderer’ naar de man.

Maandagmorgen vond de afvalophaaldienst in een container in de Calle Mostoles in de wijk La Sabatera in de kustplaats Moraira in de Marina Alta regio van de provincie Alicante het lichaam van een vrouw. 

Meteen werd er een onderzoek gestart waardoor de echtgenoot van de vermoorde Roemeense vrouw werd aangehouden nadat hij zelf de moord opbiechtte tijdens het politieverhoor.

De moord op de 36-jarige Alina, moeder van een 14-jarige zoon, wordt door de Spaanse autoriteiten gezien als ‘crimen machista’ ofwel partnergeweld. Op diverse plaatsen zoals in Moraira, Alicante en ook in Madrid werd een minuut stilte gehouden.

Volgens de Nederlander heeft hij tijdens een discussie met zijn vrouw in het makelaarskantoor Alina met een mes om het leven gebracht. Daarna heeft hij lichaam naar de container gebracht en het daar achter gelaten.

De ex-marinier werd in juli 2019 reeds door de politie aangehouden vanwege mishandeling van de nu vermoorde Alina. Later werd hij echter vrijgesproken en op vrije voeten gesteld terwijl zijn vrouw onder bescherming werd genomen. Die bescherming is recent beëindigd met als gevolg dat de vrouw nu dood is.

Op de foto hieronder de vermoorde Alina en de dader Arthur K. Bekijk HIER foto’s van de registratie van het makelaarskantoor.

Ga naar de inhoud